Základní část nejvyšší futsalové ligy zakončili brněnští futsalisté na šestém místě. Bylo tedy zřejmé, že ve čtvrtfinále narazí na třetí Teplice. O tom, že soupeřův styl hry Brňanům nesedí, hovoří vzájemná bilance ze základní části soutěže. V obou utkáních sezony Helas s Teplicemi prohrál výsledkem 2:4. „V kádru mají devět brazilských hráčů a tři domácí, kteří spíš vyplňují soupisku. Musíme plnit defenzivní povinnosti na sto procent a směrem dopředu být nebezpeční," hlásil před play-off brněnský David Presl.

To se však Helasu ani v jednom duelu nepodařilo. V pátek v Teplicích prohrál těsně 2:3 a v pondělním utkání schytal debakl 1:6. „Do druhého utkání jsme šli s odhodláním vrátit sérii ještě jednou do Brna. První poločas vyšel jak herně, tak i výsledkově, ale bohužel zase ta stejná písnička. Teplice odskočí těsně před poločasem a začátkem druhé půle skóre navýší. My už pak nemáme morální síly, abychom zápas otočili,“ hodnotil Svoboda pondělní duel, v němž Helas po první půli prohrával 1:2.

Brněnští volejbalisté (v černém) vypadli v předkole play-off nejvyšší české soutěže s Libercem.
Nepřipravený Rus i nemoc Brazilce zbrzdili Volejbal, skončil v předkole play-off

Na vysokém teplickém vítězství se podílel hattrickem Brazilec Adriano, jenž si připsal i jednu asistenci. Další branky přidali jeho krajani Felipinho, Rodriguinho a Portugalec Varela. Zahraniční hráči prokazují, že jsou rozdílovým prvkem mezi oběma soupeři. „Stále nedokážeme s týmy z top pětky odehrát více vyrovnaných utkání,“ přiznal Svoboda.

Trápení ofenzivy Helasu podtrhl i fakt, že jedinou branku vstřelil po střele z osmnácti metrů brankář Václav Klímek. Ten se prosadil v této sezoně už podruhé. První gól vstřelil při domácí demolici pražské Sparty z desítky. Kromě krásné trefy také zabránil svými zákroky vyloženým šancím soupeře. „Několikrát nás vychytal. Celý zápas předváděl velmi slušný výkon,“ chválil asistent trenéra Teplic Tomáš Künzl brněnského gólmana.

Hokej Kometa
KVÍZ: Záře hvězdy i toaleťák na ledě. Co víte o sezoně hokejové Komety?

Třetí zápas je na programu ve středu od osmi hodin večer v Teplicích. Domácí budou chtít využít první mečbol, naopak Helas by rád čtvrtfinálovou sérii ještě zdramatizoval. Případná prohra by pro Brňany znamenala konec sezony.