Mužstvo si porážku od městského rivala a třetího celku tabulky Tanga přálo. I díky ní a remizujícímu Kladnu se totiž oba soupeři znovu utkají ve čtvrtfinále, které odstartuje příští pátek. „I když je Tango ze všech možných soupeřů asi nejsilnější, nechtěli jsme na play off cestovat a rádi si zahrajeme doma před brněnským publikem," potěšila vidina atraktivního klání trenéra a prezidenta šestého Helasu Jana Loupa.

Jen cesta, kterou jeho tým při debaklu 2:11 došel k cíli, byla až příliš trnitá. „Věděli jsme, že nesmíme bodovat, proto jsme poslední zápas vzali už jen jako dohrávku, dal jsem šanci hráčům ze širšího kádru. Cíl jsme sice splnili, ale tak vysoká porážka mě hodně mrzí. Už něco takového nechci nikdy zažít," nebyl Loup spokojený s výkonem svého celku.

Tango přijalo roli

Zatímco Helas musel kvůli derby skousnout porážku, Tango se také ztotožnilo se svou rolí vítěze. „Na tabulku jsme se dívali, ale před zápasem jsme nespekulovali nad tím, proti komu budeme hrát ve čtvrtfinále. O možnosti, že to bude právě Helas, jsem věděl, ale v utkání jsme si šli za vítězstvím jako pokaždé," uvedl futsalista Tanga Dimo Chadzidis.

Jeho i spoluhráče konečné rozuzlení potěšilo. „Slyšel jsem, že si nás Helas pro play off hodně přál. Brněnské derby bude paráda, přijde hodně lidí, atmosféra bude výborná. Jen škoda, že se potkáváme už nyní. Kdyby to bylo v semifinále nebo třeba až v boji o titul, bylo by to ještě lepší. Na druhou stranu aspoň jeden brněnský tým bude určitě bojovat o medaile," uvažoval Chadzidis.

Zatímco Tango s Helasem se mohou těšit na atraktivní derby, třetí brněnský celek nejvyšší soutěže má smutnější završení sezony. Nováčka Agromeli porážka 1:5 od Sparty odsoudila z předposledního jedenáctého místa k sestupu zpět do druhé ligy.