Svůj talent a dovednosti Polívka junior naposledy předvedl o víkendu v Kyjově, kde si neuvěřitelnými čtyřiceti body vylepšil osobní rekord. Tygrům mimořádným výkonem pomohl k pohodové výhře 80:35. „Zápas se mi hodnotí dobře. Poprvé jsem dal čtyřicet bodů, takže jsem si vylepšil osobák. Jsem spokojený,“ usmívala se po utkání mládežnická hvězda.

Klaun, kterého inspiruje mimo jiné i Bolek Polívka.
Klaun doktorandem. Tématem disertační práce komika Seriše byl Bolek Polívka

Polívka mladší dřív hrával fotbal v Křižanovicích, ale v posledních měsících mu učaroval hlavně basketbal. Ve své věkové kategorii vyčnívá nejen výškou, ale především svými výkony. „Asi jako každý hráč, i já sním o NBA. Ale třeba budu spokojený s reprezentací nebo českou extraligou,“ povídal Jan Polívka.

Šikovnému mladíkovi, který nastupuje s o rok staršími chlapci, v královském městě aplaudovali nejen diváci a spoluhráči, ale také soupeři a hlavně otec Bolek, který skvělý počin své ratolesti sledoval přímo v hledišti. „Vždycky je krásné, když se baví on i my. A o tom v dětském sportu jde především. Podal krásný výkon,“ zářil elitní český herec Bolek Polívka, který výkon syna nijak nepřeceňoval.

„Doma se moc nechválíme. Hlavně že ho sport baví,“ prohlásil představitel řady divadelních, filmových a televizních rolí.

Hokejisté Komety se utkali se švýcarským Zugem. Na snímku Nahodil (Brno), Helbing a Stephan (Zug).
Vybral jsem si všechno štěstí, které mi doteď chybělo, říká probuzený Nahodil

Valašský král hrál kolektivní míčový sport naposledy na základní škole ve Vizovicích. „Ale to byly jen školní zápasy,“ smál se.