O první zkušenost s francouzským basketbalem se ale pro šestadvacetiletou basketbalistku nejedná. „S Trutnovem jsme byli ve Francii třikrát na turnaji. Jenže Bourges je kapitola sama pro sebe. Má výborné hráčky na všech postech," chválí nadcházejícího soupeře.

V základní skupině B se ale hráčka, která v létě neúspěšně bojovala o nominaci na mistrovství světa v Turecku, těší na úplně jiného soupeře. „Na Toruň, protože je v ní Tereza Pecková. Podle mě je to tým, proti kterému jako proti nováčkovi Euroligy můžeme zabojovat o vítězství. Ale záleží i na sestavě," uvažuje.

Odchovankyně a dlouholetá opora trutnovského basketbalu v létě opustila svůj mateřský celek právě i kvůli možnosti hrát v Brně prestižní evropskou soutěž. „Znamená pro mě něco, co moji kariéru zase může posunout dál," říká. A chce své soupeřky i překvapit. „V Eurolize jsem nehrála, hráčky mě neznají a nejsem okoukaná. Můžu se ukázat," věří.

Láká ji i atmosféra euroligových zápasů. Především turecké palubovky budou pro brněnský tým hodně horké. „Zažila jsem bronzové časy s Trutnovem, kde chodila plná hala. Diváci jsou jednoznačné plus, z utkání hned udělají něco úplně jiného," těší se.

Zábavu už pomalu hledá i pro dlouhé cestování. Láká ji četba. „Vozila jsem skripta do školy. Teď si k Vánocům přeju Rajskou zahradu od Ernesta Hemingwaye. Mám ho moc ráda," zmiňuje.