V devětatřiceti letech už má dávno život po kariéře. O to víc překvapilo její rozhodnutí vrátit se. „V létě jsem nastoupila k Šelmám jako cvičitelka jógy. Nechtěla jsem mít s hraním nic společného, moje tělo na to není úplně připravené, ale obě blokařky byly zraněné a zástupci klubu mě přemluvili,“ vypraví o důvodech svého návratu k volejbalu rodačka z Přerova.

Comeback k milovanému sportu jí dal zabrat, porážce 1:3 na sety nezabránila. „Dala jsem se na jógu, kde výbušnou sílu a rychlost potřebnou pro volejbal nenatrénujete. Hlavně, že jsem se nezranila a odešla po svých,“ usmívá se někdejší vítězka české, polské nebo turecké soutěže.

Basketbalový duel Nantes proti Královu Poli.
Královo Pole sahalo po senzačním vítězství. Přišlo o něj vteřinu před koncem

Zda bude její návrat pod vysokou síť krátkodobá epizoda, nebo s týmem naváže dlouhodobější spolupráci, není zřejmé. „Uvidíme, jak se nakonec dohodneme. V každém případě si teď s holkami zatrénuju,“ zmiňuje bývalá reprezentantka.

Kariéru sportovkyně stihla vyměnit za povolání učitelky, v posledních letech se ale živí jako cvičitelka jógy. „Vadilo mi, že ve škole děti často přistupují k tělocviku jako k nutnému zlu. Když dělám jógu, chodí za mnou lidé, kteří si za ni zaplatí a těší se na ni. V tom je velký rozdíl,“ pronáší volejbalová ikona.

Jak však přiznává, zmíněná profese představuje taky starosti. „Nejde o moc dobře placenou práci. Musíte navíc spoléhat na zájem lidí a třeba nájem tělocvičen také něco stojí. Zdá se ale, že se teď zvedá nová vlna zájmu o jógu,“ zadoufá Bergrová.

Volejbal KP Brno. Ilustrační foto
Královo Pole zabralo a vyhrálo. Šelmy naopak nestačily na lídra

Jedním dechem ovšem dodává. „I když náhodou s touto prací skončím, vždycky se něco naskytne.“