Na krku se houpal i reprezentační střelkyni Jonákové. „Těšila jsem se tam, protože jsem s klubem na žádném mezinárodním turnaji nebyla. Hodně si mi líbil," směje se.

Aby také ne. Na bronzu se podílela deseti koši. „Podle našeho vystoupení v semifinále jsme na finále měli. Na druhou stranu placku jsme chtěli a máme ji," mávne rukou Jonáková.

Stejně jako před dvěma lety vystavil brněnským korfbalistům stopku v semifinále katalánský Vallparadis, který vyhrál v prodloužení 17:16. „Šlo o štěstí, kdo dá zlatý gól dřív. Měli jsme výhodu, protože jsme prodloužení začínali útokem, ale koš jsme nedali. Možná jsme byli nervózní," krčí rameny česká reprezentantka, který si na turnaji zahrála i se sestrou Štěpánkou.

Před dvěma lety Korfbal klub podlehl Vallparadisu rovněž 16:17, jenže už v základní hrací době. „Šlo o největší favority a nejspíš si mysleli, že vyhrají, ale respekt z nás měli. Před dvěma lety nás porazili až košem v poslední minutě," připomíná.

Hladší cestu do finále zkomplikovala Brňanům porážka 11:14 ve skupině s německým týmem Adler Rauxel. „Jejich styl nám nevyhovuje. Mají vysoké kluky, takže naše útoky končily už první střelou. Když jsme netrefili, ztratili jsme balon," vrací se k porážce sedmadvacetiletá Jonáková.

V sobotu v půl jedenácté dopoledne pokračují Brňané extraligovou pouť. Coby vládci extraligy narazí v Přeloučí na Kolín, který porazili v boji o bronz na Europa Shieldu jasně 23:17. „Na Kolín jsme si věřili, protože jej porážíme v domácí soutěži, byli jsme sebevědomější. Doufám, že předvedeme stejný korfbal a zase zvítězíme," dodává.