"Já na to hodně hraju. Když není (dobrý pocit), je to problém," uvedl Abraham po kvalifikaci, ve které se mu podařilo splnit si páteční cíl a zajet čas pod hranici 1:58 minuty. "Udělali jsme pokrok, dostali jsme se na čas, který jsme chtěli, a některé sektory (části trati) jsme zajeli lépe než v nejrychlejším kole. Jsem ale hlavně rád, že jsem stabilně jezdil časy 1:58,5, což není tak špatné," řekl.


Nevadil mu ani pád v závěru kvalifikačních jízd. "Tlačil jsem moc na pilu, chtěl jsem se držet za Valentinem (Rossim) a trošinku jsem to přehnal. Jsem ale s časem spokojený, přiblížili jsme se poli MotoGP a myslím si, že jsme na dobré cestě," uvedl dvaadvacetiletý závodník, jehož letošním maximem je osmé místo.
O jeho vylepšení bude v neděli usilovat, hlavně chce ale bojovat se Španělem Alvarem Bautistou, který byl v kvalifikaci před ním. "Nedovedu ale teď říct, zda budu schopen s ním jet. Pole MotoGP je pořád ještě daleko. Zatím se mi ale vcelku daří jezdit v závodě jako v kvalifikaci, zatímco ostatní často zpomalí," uvažoval Abraham nad závodem.


Člen týmu Cardion AB motoracing krátce po kvalifikaci věřil, že nebude mít problém s motocyklem. Jeho ducati by po pádu neměla být příliš poničená. "Není to nic strašného," uvedl. Upadl přitom na stroji, ve kterém měl nový motor, a před rokem po podobné situaci motor zničil. "Loni se po pádu přehřál. Teď by to ale mělo být v pohodě, protože hned chcípl a nic by se tam nemělo dostat," uvedl.
I kvůli tomu, že padá poměrně často, bral kvalifikační nehodu jako součást víkendu. "U mě to asi musí projít. Od pátku už ale spadlo docela dost jezdců, i v MotoGP. Já jich mám (pádů) sice trochu více než ostatní, ale moc to neřeším. Když se to stane, tak se to stane," usmál se Abraham, kterému v průběžném pořadí MS patří s osmnácti získanými body čtrnácté místo.