„Rozhodnutá jsem. Mistrovství Evropy už bude beze mě. Už to stačilo," řekla Horáková ČTK. „Sice bych byl rád, kdyby hrála, ale basketbalem se chce už bavit a myslí na rodinu, to musím respektovat," reagoval trenér národního týmu Lubor Blažek.

Dnes přitom Horáková ukázala, že na vrcholový basketbal stále má. V souboji dvou euroligových celků byla hvězdou utkání a dotáhla Brno k první trofeji od roku 2010 a k teprve druhé výhře z posledních 15 vzájemných zápasů s USK.

„Třicet bodů jsem snad nedala v životě. Bylo to hlavně o tom, že jsme hrály týmově. Díky dobrým přihrávkám jsem se dostávala do dobrých pozic," řekla Horáková. „Nemyslím si, že by mě nějak špatně bránily, jen mi tam padlo všechno, co jsem vystřelila. A to je pro nás dobře," dodala.

Výhra Brna je o to překvapivější, že v poslední době nepodávalo zrovna ideální výkony. V lize dokonce prohrálo s Trutnovem a Hradcem Králové. „V poslední době nám to moc nešlo. To je pravda. Ale nebylo to podceněním. Prostě jsme se trápily. Ale před dnešním zápasem jsem cítila, že holky jsou hodně nabité. Teď chceme jít do každého utkání úplně naplno a proti USK se to vyplatilo," dodala.

Klíčem k úspěchu podle ní bylo, že Brňanky hrály vyrovnaně celé utkání a držely s USK od začátku krok. „Bylo důležité, že to bylo tak vyrovnané. Najednou jsem se podívala na tabuli a vedly jsme o čtyři. Pak už jsem věřila, že máme navrch," pokračovala nejlepší hráčka Evropy za rok 2010.

Zatrnulo jí jen, když Eva Vítečková snížila dvěma trojkami na rozdíl jediného bodu. „Navíc pak i Škéra (Škerovičová) a Babkinová trefily za tři. Ty trojky je držely ve hře, ale bylo dobře, že jsme si stále udržovaly vedení. Víc hráček mělo touhu to brát na sebe. Vždy, když byl někdo v nesnázích, tak se našel někdo, kdo mu pomohl," pochválila kolektivní výkon Brna.