Po sezoně Buldoky opustili Josef Žižka a Miroslav Kladivo, kteří míří do Znojma. Teď do Ostravy mizí i Jiří Bauer a Jiří Juhaňák a odcházejí i další hráči. Jak se s tím tým vyrovnává?
Do příští sezony nastoupíme téměř s novým týmem. Se změnami jsme počítali a dlouhou dobu se na ně připravovali. Zaskočil nás pouze odchod Miry Kladiva. Josef Žižka se chtěl vrátit do Znojma a o jeho odchodu jsme věděli dlouho dopředu. Oba jsou super borci.

Bauer i Juhaňák zmínili, že se neshodli na vizi s vedením klubu. V čem teď vize spočívá?
V A týmu cílíme na hráče, kteří chtějí hrát za Bulldogs a mají ke klubu, městu a obecně lidem kladný vztah. Vztah ke klubu pro ně musí být největší motivace, proč v něm jsou. Mnohem více propojíme mládež a A tým. Nejdůležitější bude atmosféra uvnitř týmu. Budeme mít dostatečně široký kádr a tím i prostor pro regeneraci.

Čechman ve sprintu i keirinu shodně obsadil čtvrté místo.
Čechmanova cyklistická hvězda strmě stoupá. Bez ostychu či povýšenosti



Soustředíte se hlavně na prosazení mladých odchovanců, aby byl tým soudržnější než v minulé sezoně?
Nejen soudržnější, ale vysíláme jasný signál mladým hráčům, že o ně máme zájem. Chceme, aby hlavně oni reprezentovali klub. Nebudou to mít ale zadarmo, musí na sobě neustále pracovat a být trpěliví.

Může takto obměněný a mladý kádr hrát v Superlize o play-off?
Zatím nechci předjímat, s hráči se teprve chystáme probrat cíle pro sezonu.

Změny v Bulldogs Brno:
Hráči, kteří zůstali v superligovém týmu: Filip Kuhn, Jan Mazánek, Kryštof Bartek, Martin Grlický, Lukáš Mráz, Matěj Surkoš, Petr Voltner, Lukáš Michálek, Jan Galuszka, Patrik Fabián, Petr Koláčný, Michal Pešák, Tomáš Kadavý, Ondřej Lorenc, Zdeněk Bajnár.

Odešli: Josef Žižka, Miroslav Kladivo, Jiří Bauer, Jiří Juhaňák, David Sládeček, Luděk Ondráček, David Coufal, Václav Černoch, Milan Tichý, Vilém Nonn, Petr Kadlec – konec kariéry na nejvyšší úrovni.

Přivedete nějaké posily?
Tým jsme vhodně doplnili i zvenčí. Teď už máme kádr pro následující sezonu téměř poskládaný. Konkrétní jména zatím neprozradím, ještě není vše dojednáno s kluby, odkud hráči přicházejí.

Vyhráli jste Ostrava Cup, jak jste zatím spokojený s letní přípravou?
Hráči mají perfektní docházku, podařilo se nám vytvořit výbornou partu a pracovní atmosféru. Na Ostrava Cupu si nejvíc cením vítězství 5:3 s ostravským FBC. Už jsme stihli odehrát i přátelák s Vítkovicemi, který jsme vyhráli 10:8.

Co vás ještě v přípravě čeká?
Máme v plánu ještě dva letní turnaje Hummel Open Game v Brně a Czech Open v Praze, pak navíc soustředění, teambuildingové akce a přátelská utkání s Pardubicemi a Otrokovicemi.

Museli jste začátek drilu přizpůsobit tomu, že jste si baráží prodloužili sezonu?
Máme téměř nový tým, takže jsme začali hned další týden po konci baráže. S vytíženými hráči jsme se domluvili individuálně.

Na snímku Karel Hanika.
Ježek s námi možná pojede v Suzuce, říká Hanika po přesunu do Guandalini Racing

Podepsali jste memorandum o spolupráci s klubem z Mohelnice. Co si od ní slibujete?
Mohelnice se připojila do projektu Táhneme za jeden provaz, kterým chceme navázat přátelské vztahy mezi kluby. Budeme v něm organizovat trenérské stáže, turnaje pro děti a další akce, vyměňovat know-how. Slibujeme si od toho nárůst hráčské kvality na Moravě, která pozitivně ovlivní všechny zapojené kluby.