První set ještě jedenáctinásobný africký šampion zvládl sehrát vyrovnaně, poté už měli domácí převahu. „Čekali jsme od soupeře trochu víc, účastní se pravidelně mistrovství světa klubů. Možná měl některé zraněné hráče. Zápas jsme odehráli naplno a ukázali, že se můžeme měřit i se světovými týmy," pochvaloval si Hrazdira.

Hráči Al Ahly se bouřlivě radovali ve čtvrtém setu, ve kterém poprvé v zápase vedli. I brněnští náhradníci ale zvládli poslední sadu otočit. „Pro dobré vztahy jsme jim možná mohli set nechat," pousmál se Hrazdira. „Ale kalkulace se nevyplácí. Je to stejné jako v extralize. Musíme v posledním kole porazit Kladno a neohlížet se na to, na koho v play off narazíme. Je potřeba hrát pokaždé naplno," nabádal třicetiletý smečař.

Celek z Káhiry by v české nejvyšší soutěži patrně nehrál o nejvyšší příčky. „Je někde na úrovni Ostravy, bojoval by o play off, ale těžko soudit z jednoho zápasu. Soupeř hrál s jinými míči, v cizím prostředí," pokrčil rameny Hrazdira.

Brňané pojali duel i jako generálku na vyřazovací část. V sobotu hrají poslední duel základní části v Kladně. „Zápas zapadl do režimu play off, kdy se hraje také každou chvíli," dodala brněnská opora.