Její start byl přitom v ohrožení. Jen pár dní před vyvrcholením sezony jí totiž operovali břicho. „Záleželo na mně, jestli se rozhodnu hrát, jestli dokážu překonat, že mě to bolí. Zvolila jsem možnost hrát. Při zápase mě zdravotní komplikace nelimitovaly, při rozcvičení jsem zjistila, že mě sice některé pohyby bolely, ale v utkání jsem na to nemyslela,“ líčí.

Očima trenéra
„Jsem opojený hrdostí, protože jsme zahráli sezonu bez porážky, což byl náš plán. Finále bylo vyrovnané, Pražandy na sobě odvedly hodně práce. Co jsme si připravili v ofenzivě, klaplo. V obraně to bylo trochu horší, ale podržela nás v době, kdy to bylo nejvíc potřeba. Diváci viděli výborný zápas s napínavou koncovkou, chybami ve speciálních týmech jsme dovolili soupeři dostat se na rozdíl dvou bodů a třeba i vyhrát. Naštěstí jsme zabodovali a ustáli to.“

Daniel Schmied, trenér Brno Amazons

Rozhodnutí nastoupit nakonec Nečasová rozhodně nelitovala – rána vydržela a díky jejím čtyřem touchdownům se brněnské družstvo radovalo z obhajoby loňského premiérového titulu. „Udělaly jsme míň chyb. Čtyři touchdowny byly z jedné a té stejné hry, kterou jsme si pro finále připravily. A čtyřikrát to vyšlo,“ usmívá se.

Finále na ragbyovém stadionu v Bystrci podle ní ovšem nezastihlo ani jeden z týmů v optimální formě, ať už herní či zdravotní. „Účast na trénincích byla v posledních týdnech špatná, takže jsme se ani moc nemohly připravit takticky. Zasáhly nemoci, spousta z nás brala antibiotika. Na zápase bylo vidět, že oba týmy už jsou unavené, protože trénujeme od března. Zima tomu také moc nepomohla,“ zmiňuje.

Vítězství mělo pro Amazonky i jiný podtext než ryze sportovní. Už na začátku sezony totiž oznámily, že ročník věnují zesnulé bývalé spoluhráčce Lence Pavlice. „Hrála s námi jen chvíli, protože krátce poté otěhotněla. Zemřela při porodu. Už před sezonou jsme jí věnovaly dres s číslem jedna a vyřadily jej ze soupisky. Celou sezonu jsme nastupovaly s černými páskami,“ vysvětluje Nečasová.

Letošní neporazitelnost uhájily hráčky brněnských Amazons i ve finále domácí ligy amerického fotbalu žen.
OBRAZEM: Hráčky brněnských Amazons obhájily titul v americkém fotbale

Překvapivá hrdinka posledního klání sezony se stále zotavuje ze zdravotních potíží, i oslavy tak přenechala spíš spoluhráčkám. „Pořád beru antibiotika. Slyšela jsem ovšem zajímavé zvěsti, spousta věcí se postrádá, ale medaile se naštěstí neztratily. Oslavy byly určitě velké, Amazonky jsou vyhlášené tím, že je zvládají velice dobře,“ směje se.