„Nechali si ho na pozorování. Neměl jsem nejlepší pocit, když jsem ho viděl ležet, to radost utlumí. Nepociťoval jsem štěstí jako loni, kdy soupeř vzdal, protože měl rozkopanou nohu. Zpětně si užívám vítězství, když vím, že je v pořádku a nic se mu nestalo,“ vzkázal Hron.

V pražských Žlutých lázních minulý čtvrtek při galavečeru Yangames Fight Night obhájil pás evropského šampiona organizace Wako Pro podle pravidel K-1. Soupeře poslal k zemi ve čtvrtém kole. „Chci vždycky vyhrát a knokaut je super, ale nemám v úmyslu zranit soupeře, je to sportovec jako já. Bohužel se stalo, druhý den však odjel do Francie. Je v pořádku,“ oddechl si bojovník z přezdívkou Chřestýš.

Brněnský thajboxer dodržoval taktiku a poslechl své trenéry Dannyho de Vriese a Zdeňka Pernici, kteří jej vyzvali k high kicku, tedy kopu na hlavu. Francouzského protivníka zasáhl tvrdě do krku. „Moje taktika byla tlačit a nedávat mu prostor pracovat. Chtěl jsem rozkopat nohu, jak ho začne něco bolet, člověk má prostor vymýšlet další věci. Pak jsem dostal z rohu pokyn od Dannyho a Gaunyho, téměř zároveň na mě řvali high kick. Poslal jsem ho a sedlo to,“ líčil Hron, jehož do ringu doprovázel Lou Fanánek Hagen, frontman kapely Tři sestry.

Třiatřicetiletý Coulibaly má ve sbírce stejně jako Hron evropské i světové tituly různých organizací. „Je zkušený a přistupoval jsem k němu jako ke kvalitnímu soupeři. Myslel jsem, že spadne už ve třetím kole, ale má srdce bojovníka. Měl rozkopanou nohu, kroutil se jako žížala. Evidentně ho bolela, ale ustál to a nevzdával se. Nebyl žádné ořezávátko,“ ocenil ho nejlepší český profesionál těžké váhy.

Běžec Lukáš Soural.
Běh kolem sněhuláka lákal, vyhrál Brňan Soural

Po jeho ráně už několik thajboxerů putovalo do nemocnice, dosud jen s menšími zraněními. „Třeba se zlomenou rukou nebo tržnou ránou na obočí či nose, to se stalo i mně. Jde o takové drobnosti, kosmetické záležitosti, ale hlava přináší určité riziko. Coulibaly v první chvíli ani nevěděl, že je v Praze,“ poznamenal absolvent Fakulty sportovních studií Masarykovy univerzity v Brně.

Triumf si nadělil přesně na den k osmatřicátým narozeninám. „Obhajoba byla pro mě pěkný dáreček,“ potvrdil Hron, který si nyní dopřává dovolenou v Lecce, barokní perle jižní Itálie. „Koukám na moře a piju kafe. Už jsem měl koupené letenky, potřeboval jsem si odpočinout. Určitě je dovolená příjemnější po vítězném zápase, než když dostanu přes držku. Párkrát už se mi to taky stalo,“ ušklíbl se.

Může si užívat, protože už před soubojem ve Žlutých lázních dostal nabídku k dalšímu duelu v nejprestižnější světové organizaci Glory. „Buď budu zápasit v Německu v září, nebo v Nizozemsku v prosinci. To druhé se mi líbí nejvíc, ale nevím, jak se nakonec dohodneme. Mám taky další nabídky od jiných organizací do Marseille nebo Moskvy. Uvidíme, jaké budou podmínky a zda se budou krýt s Glory,“ přemítal Hron, který pod hlavičkou nejslavnější asociace jednou vyhrál a jednou prohrál.

Brno 03.08.2018 - páteční trenink na Grand Prix ČR - Marc Márquez.
Motocyklové hvězdy míří do Brna. MotoGP má Mravence, Moto3 bezvládí

Ve Žlutých lázních nastoupil ve váze nad 94,1 kilogramu, pro Glory musí hubnout do 95 kilogramů. „Teď mám asi sto šest kilo, takže musím jít s váhou dolů. Určitě mi to neuškodí, potřebuji najet na kvalitní dietní stravu. V těžké váze jsou obrovští stodvacetikiloví chlapi. Zápasit se s nimi dá, ale je to těžké. Pětadevadesátka by mi seděla úplně super, jen si musím hlídat stravu a nebýt líný,“ přiznal brněnský rodák.