Veškerý výtěžek putuje pro Kliniku dětské neurologie Lékařské fakulty Masarykovy univerzity a Fakultní nemocnici Brno. „Věříme, že překonáme půlmilionovou hranici," povídá nadšeně Jana Omar z fondu Pro dětský smích.

Vedle pomoci dětem si návštěvníci Fusion, který začíná v pátek v sedm hodin večer, užijí bohatý večer s jedenácti zápasy v boxu, thajském boxu nebo smíšeném bojovém umění MMA. „Chceme turnaje dělat stále pestré, čím dál kvalitnější. Snažíme se, aby se lidi nenudili a měli pokaždé důvod za námi přijít," říká organizátor a hlavní kouč Jetsaam Gymu Martin Karaivanov.

Do Brna se po třech letech vrací domácí bojovník Tomáš Hron, který podle pravidel K-1 vyzve nizozemského soka Hichama Achalhiho. „Bude to velká euforie, moc se těším. Domácí prostředí je nejvíc, v Brně bývá brutální atmosféra. Když nastupuji, běhá mi mráz po zádech. Věřím, že udělám dobrý zápas, vyhraju a soupeře seknu," přeje si bojovník, který hájí barvy vlastního týmu Hron Gym a nizozemského Colossea.

Naposledy v Brně porazil na body Sebastiana Ciobana z Rumunska. „Hicham má podobný styl jako Ciobanu. Je to důstojný soupeř, známý v Nizozemsku, ne tak silový, ale rychlý," dodává čtyřiatřiceti­letý Hron.

Před ním přijde na řadu duel o evropský titul organizace OPBU, v němž brněnský Jiří Jaroš vyzve Patrika Vidákovicse z Maďarska. „V úvodu dostávají šanci zápasníci s míň zkušenostmi a program se stupňuje. Tvoříme nové hvězdy a galavečer jsme postavili tak, aby všechny zápasy za něco stály," doplňuje Karaivanov.

Vrcholy galavečera Fusion

Váha do 84 kilogramů, MMA podle pravidel Rizin, 10+5+5 minut:
Petr Beránek (Jetsaam Gym Brno) vs. Pascal Kloser (Berserker Fight Team)

84 kg, muay thai, 3×3 minuty:
Matěj „Money" Peňáz (Jetsaam Gym Brno) vs. Marko „The Hummer" Gurdeljević (Ronin Gym Serbia)

84 kg, K-1 o evropský titul OPBU, 5×3:
Jiří „Sněhulák" Jaroš (Muay Thai Brno) vs. Patrik Vidákovics (Bács Team Kecel)

+95 kg, K-1, 3×3:
Tomáš „Chřestýš" Hron (Hron Gym/The Colosseum) vs. Hicham Achalhi (Mousid Gym)