Někdejší nejlepší basketbalistka Evropy Hana Horáková obejde bývalého reprezentanta Štěpána Vrubla a přihraje na smeč brněnskému odchovanci Radku Nečasovi. Že na této souhře něco nesedí? V pátek od šesti hodin večer v hale Rosnička bude naprosto běžná, protože v exhibičním střetnutí Hvězdy spolu proti sobě nastoupí smíšené týmy mužů a žen.

Složení družstev
- Bobříci (trenér Jan Bobrovský, asistent Milan Veverka): Michal Křemen, Patrik Auda, Ivana Večeřová, Zuzana Žirková, Romana Stehlíková, Martin Šibal, Petra Kulichová, Kateřina Sedláková, Tereza Pecková, Štěpán Vrubl, Miloslava Šibalová, Ivo Prachař, Roman Zachrla, Jiří Černošek, Jaroslav Prášil.

- Mikymausové (trenér Miroslav Pospíšil, asistent Josef Jelínek): Ondřej Šiška, Petr Czudek, Petr Benda, Joyce C-Smith, Michaela Stejskalová, Veronika Vlková, Romana Hejdová, Radek Nečas, Filip Šmíd, Hana Horáková, Aleš Kočvara, Jan Křivánek, Klára Křivánková, Jakub Krakovič.

Diváci se mohou těšit na zcela netradiční kousky. „Něco nachystáme, třeba vyzvedneme některou z holek nahoru, ať zasmečuje," směje se brněnský křídelník Michal Křemen, který nastoupí v týmu trenéra Jana Bobrovského.

Druhý tým povede jako kouč Miroslav „Miki" Pospíšil. Základní smíšené sestavy oba stratégové tají. „Je to na trenérech. Oba jsou hodně soutěživí. Chceme, aby se navzájem bránili muži proti mužům a ženy proti ženám, třeba jako v korfbale," vysvětluje basketbalistka Barbora Kašpárková, která akci pořádá společně se spoluhráčkou ze Žabin Gabrielou Giacintovou a vedoucím týmu mmcité Radkem Šírem.

Hráče si oba trenéři losovali. O něco spokojenější byl s týmem Pospíšil. „Není to sportovní, ale charitativní mač. Kdybych to měl brát s Mikim prestižně, vypadá to jinak," usmívá se Bobrovský, kterému se po deseti letech sejde na palubovce téměř kompletní družstvo vítězek Euroligy z roku 2006.

Duel připomene i sedmdesát let od zisku evropského titulu mužů i prvního primátu mužů v domácí lize. „Bude to nostalgie," připouští Pospíšil.

S profesionální kariérou se v duelu rozloučí i Jaroslav Prášil z mmcité Brno a Veronika Vlková z Valosunu Brno. V doprovodném programu vystoupí mistr světa v krasojízdě Arnošt Pokorný či moderní gymnastka Monika Míčková. Program startuje už ve čtyři hodiny odpoledne přátelským zápasem juniorek české a francouzské reprezentace.

Minimální vstupné 80 korun putuje v plné výši na pomoc dvouleté Aničce z Brna, na pokrytí vysokých nákladů spojených s operací ruky v zahraničí.