Ve středu od šesti večer přivítají házenkáři Králova Pole, kterým patří čtvrtá příčka, vedoucí tým tabulky Gumárny Zubří. Statistiky slibují ofenzivní zápas. Zubří doposud nastřílelo nejvíc branek – 254, Brno je s 226 góly třetí nejproduktivnější tým extraligy. „Zubří posílili zkušení hráči a vzrostla jejich síla v útoku. Tomáš Řezníček je střelec, ale spíš vyzdvihnu Hrstku. To je tvůrce hry a útočná fáze stojí ze sedmdesáti procent na něm," upozorňuje Hanták na největší hrozbu Zubří.

Bývalý klub

O týmu z východu Moravy má slovenský střelec co říct, v týmu totiž rok nastupoval. „Každý je ubránitelný. Na Řezníčka jsme si něco připravili, ale to samozřejmě nemůžu prozradit," zůstává tajemný brněnský trenér Andrej Titkov. Řezníček dal ve čtyřech zápasech extraligy vždy devět a víc branek.

Další statistický údaj, který předpovídá útočný zápas, představují góly z rychlých útoků. S 63 brankami dominuje Brno, Zubří je hned v závěsu. „Mně osobně ofenzivní styl hry vyhovuje. Doufám i kvůli divákům, že bude padat hodně gólů. Zubří má slabinu v obranné hře, můžeme je zaskočit," říká Hanták, který nastřílel v sezoně z rychlých kontrů už dvanáct branek.

Brňanům přisoudil los na přelomu října a listopadu dva ambiciozní soupeře. Jedno těžké utkání má Královo Pole už za sebou, v minulém kole prohrálo v Karviné o tři branky 28:31. „Potěšilo mě, že jsme odehráli vyrovnané utkání, ale jsme zklamaní. Každopádně to chce hodit za hlavu. Musíme se vyvarovat chyb, brejky soupeře jsou smrtící. Pokusíme se napravit zaváhání v Karviné," vyhlíží Titkov, který v Zubří dřív také hrál.

PETR MUSIL