Čekání na vítězství bylo pro tým převážně nadějných juniorek ubíjející. „Hlavně se téměř vždy jednalo o porážky 0:3 nebo 1:3. S deseti vyhranými sety za sezonu si člověk strašně rychle zvykne prohrávat. Holky si pak nevěří na vítězství ani v setu, který je dobře rozehraný," říká libero týmu.

Proti Frýdku-Místku ale Melichárková začala věřit v úspěch brzy. „Už po prvním vyhraném setu. Odvrátily jsme dva setboly," libuje si.

Historické vítězství slouží brněnským volejbalistkám také jako mírná náplast na nepříjemnou událost z minulého týdne, kdy jim na cestě k duelu ve Šternberku shořelo auto. „Myslím si, že nás to naopak posílilo a stmelilo," vrací se k nehodě Melichárková.

Tým od nové sezony vede slovenský trenér Marek Meriač, který měl v minulosti na starost družstvo juniorů východního souseda České republiky. „Přinesl nám do týmu pozitivní pohled na volejbal. Chce, abychom z něj měly radost a chuť hrát," vyzdvihuje přínos nového kouče.

Melichárková také pevně věří, že SG se brzy zbaví role extraligového otloukánka. „Doufám, že výhra nad Frýdkem je jen začátek. Ať už si na nás soupeři dávají pozor," vzkazuje.