Kvůli zranění jste neabsolvovala prvních pět zápasů. Jak jste vnímala nepovedený vstup Imosu do sezony?

První zápas se Slovankou nám nevyšel po žádné stránce. Proti takovým soupeřům máme určitě vyhrávat. Nešťastná prohra nás bohužel dostal do pozice, kdy si na nás ostatní družstva víc troufají. Věřím, že si vybojujeme zpět pozici, kdy Brno bude jasný favorit zápasů.

Do prvního utkání sezony jste nastoupila rovnou proti USK Praha. Odehrála jste přes 33 minut a dala 11 bodů…

Zápas v Praze pro mě bylo takové hození do vody. Po čtyřech týdnech bez basketbalu, jen po dvou trénincích, jsem šla rovnou do takového duelu. Určitě to ještě z mé strany nebyl ideální výkon, měla jsem tam mnoho ztracených míčů. Musíme ještě trochu vyladit spolupráci s hráčkami, protože jsem s nimi měsíc nehrála.

Po vítězství 64:53 ve Strakonicích jste se dostaly na třetí místo v tabulce. Jak se bude podle vás liga dál vyvíjet?

Osobně neznám všechna družstva české ligy, takže i zápas ve Strakonicích byl pro mě novinka. Myslím si ale, že Brno je stále v pozici favorita. Musíme do zápasů nastupovat naplno a nedat soupeřkám šanci. Pokud budeme hrát kolektivně, nemáme se čeho bát.

Jaká je vaše role v týmu?

Jsem nejstarší hráčka našeho družstva. Chtěla jsem své zkušenosti do týmu přinést. Pomoct s uklidněním, abychom nehrály zbrkle. Pokud se bude dařit i bodově, budu určitě spokojená, ale to není nejdůležitější, co se ode mne očekává. Když tým bude vyhrávat, je jedno, kdo body dá. Náš nejdůležitější cíl je hrát kolektivně a bojovat.

Jak vnímáte současný celek Imosu?

Máme hodně mladé družstvo, takže budeme naše výkony zakládat na bojovnosti a agresivitě. To je klíč k tomu, abychom utkání vyhrávaly.

Za necelý měsíc odstartuje už i Evropská liga. Co od ní letos očekáváte s brněnským týmem?

Zápasy nebudou lehké. Máme mladý tým, ale musíme se doma pokusit vyhrát některé duely, pokud chceme pomýšlet na postup ze skupiny. Venku to bude určitě těžší, ale věřím, že se nám postup podaří.

Koho vidíte jako favority skupiny?

Jasně to jsou Fenerbahce a Orenburg. Těžký bude i zápas s Krakovem. Má silný tým a navíc slovenského trenéra Svitka, kterého dobře znám. Odvádí dobrou práci. Ale nakonec i s nimi můžeme uhrát dobrý výsledek, pokud se nám vyhnou zranění a zůstaneme zdravé.