Malý dostihový prolog pro Velkou pardubickou začíná v Tuřanech v sobotu ve 13.30. „Hlavním dostihem odpoledne je steaple na 4100 metrů. Na startu je sice jenom osm koní, ale jeden lepší, než druhý,“ pochvaluje si organizátor dostihů Josef Vymazal kvalitní obsazení závodu.

Ve Dvorské měli být také žokejové Václav Janáček a Josef Bartoš. Janáčkovi se letos povedlo nasbírat už přes padesát rovinových triumfů. Bartoš je zase dvojnásobným vítězem slavné Velké pardubické. „Tito dva se tady bohužel neobjeví, protože museli odjet na závody do Francie,“ říká smutně Vymazal. O velké postavy domácího dostihového světa ale Dvorská nepřijde. „Je tu Dušan Andrés, Jirka Chaloupka nebo Pavel Kašný,“ doplňuje Vymazal jména známých žokejů.

Před samotným Pohárem primátora se pojede několik dostihů neregistrovaných koní a dalších závodů IV. kategorie. Diváci uvidí například steaple na tři tisíce metrů nebo rovinu amatérů na 1900 metrů. „Před hlavním steaplem bude také Brněnská podzimní míle. To je dobře obsazený dostih III. kategorie,“ prozrazuje Vymazal. Mezi dostihy jsou vloženy doprovodné programy jako závody poníků, přehlídka klobouků nebo seskoky parašutistů na cíl.

V posledním brněnském dostihovém dni budou k vidění mimo jiné koně ze stájí Václava Chaloupky, Quido Neuberga nebo Františka Holčáka.