V prvním utkání čtvrtfinále prvoligového play off Brňané zvítězili 76:61 a v sérii vedou 1:0. Utkání představovalo námět ještě po celý týden. „Dopodrobna jsme si zápas rozebrali na videu, trenér nás upozorňoval na chyby," potvrzuje pivot Michal Norwa.

Právě devětadvacetiletý podkošový hráč si po prvním utkání vysloužil pochvalu trenéra Tomáše Pětivlase. Sehrál totiž klíčovou roli při bránění nejlepšího litoměřického střelce Martina Klimeše. „Známe se, takže trochu vím, jak na něj. Vždycky jsem se zaměřoval spíš na obranu, takže s tím nemám žádný problém," smiřuje se Norwa s rolí „psa obranáře".

Už před startem série zaznívaly hlasy o tvrdém pojetí hry z obou stran. „První zápas byl docela náročný. Dávali jsme si pěkně do těla. Ale myslím, že divákům se taková hra líbí," povídá 201 centimetrů vysoký basketbalista.

Na podporu publika chtějí hráči JBC spoléhat i v pátek. „Minule přišla plná hala, diváci nám fandili, takže se hned hrálo lépe," děkuje domácím příznivcům.

Využít chce také únavy z dlouhé cesty, kterou za sebou bude mít soupeř. „Je to znát, ale všichni se s tím musí vyrovnat," dodává Norwa.