Silný severský celek si v aktuálním ročníku zahrál i prestižní EuroCup, v němž ovšem nevyhrál ani zápas. V EWBL naproti tomu Umea ovládla šest ze sedmi skupinových duelů a skončila na druhém místě tabulky, Žabiny obsadily v protější skupině třetí místo. Odveta je na programu 13. února ve Švédsku a vítěz dvojzápasu si zahraje Final Four evropské soutěže. „Herní vyspělost soupeře je na vysoké úrovni převážně díky zahraničním hráčkám. Hodláme ale diktovat vysoké tempo hry, a poměrně úzkou rotaci švédského týmu dostat pod tlak,“ pravil trenér Pruša.

Žabiny tak usilují o další postup do Final Four evropské soutěže podobně, jako se jim to podařilo ve Středoevropské lize CEWL. Tam brněnský celek vyhrál všechny čtyři zápasy a závěrečné boje o celkový triumf uspořádá v hale Rosnička.

Kristina Arseničová je nová akvizice Králova Pole.
Královo Pole našlo pivotku. Zraněnou Mainclovou má nahradit Srbka Arseničová

Final Four Středoevropské ligy Žabiny hostí ve dnech 23. a 24. února. V semifinále vyzvou druhý tým protější skupiny Piešťanské Čajky ze Slovenska, druhou dvojici utvoří Hradec Králové s Young Angels Košice, které Žabiny dvakrát zdolaly.