Ware se zranil v březnu 2013, když při univerzitním utkání v dresu Louisville špatně došlápl a přisedl si pravou nohu. Po jednom z nejtěžších zranění v historii basketbalu vyjádřila mladému rozehrávači podporu řada hvězd americké NBA. „Podporovalo mě tolik lidí, že jsem ani neměl čas na smutek," řekl po návratu na palubovku Ware, který naposledy nastupoval ve finském klubu Kauhajoen Karhu.

Při debutu v dresu Jihomoravanů zaznamenal devětadvacet bodů, prohře s Děčínem 71:81 přesto nezabránil. „Kevin předvedl neskutečný výkon. Zářil a držel nás ve hře," zhodnotil brněnský kouč Zoran Helbich.

Výkon nové posily si pochvaloval i generální manažer klubu Martin Pavelec. „Kevin byl pro tým velmi platný, o čemž svědčí i počet bodů, které nastřílel. S trenérem jsme se shodli, že hráče podobného typu potřebujeme," u­vedl.

Kevin Ware
Narozen: 3. ledna 1993 (23 let) v New Yorku
Post: rozehrávač
Výška: 188 cm
Váha: 77 kg
Předchozí angažmá: Kauhajoen Karhu (nejvyšší finská liga)
Draft: nedraftován

O herní kvalitě nového rozehrávače věděl klubový manažer ještě před kláním v Děčíně. „Nikdy nelze s jistotou říct, jak se hráč představí, když náhle změní tým. Znal jsem jeho přednosti a přál si, ať proti Děčínu nastoupí. To, že se prezentoval tak výborným výkonem, je skvělé," dodal.

Před prvním duelem v barvách mmcité přitom neměl moc času na vypilování souhry s novými spoluhráči. „Kevin s námi před zápasem v Děčíně absolvoval asi jen pět tréninků. Má zajímavý herní styl. Je výbušný, prosazuje se i v těžkých pozicích a výborně smečuje," popsal jedenadvacetiletý Radek Pumprla, hrající na křídle.

Zdroj: Youtube

Drsné video ze situace, kdy se v roce 2013 Kevin Ware těžce zranil.

Lehce čte útok soupeře, chválí Američana spoluhráči

Brno – Basketbalisté brněnského mmcité přivítali před týdnem novou akvizici. Mužstvo posílil třiadvacetiletý Američan Kevin Ware, který po zranění hledá štěstí v Evropě. „Kevin mladším hráčům předá zkušenosti a oživí hru," hlásí jedenadvacetiletý Radek Pumprla. Co o novém spoluhráči také řekl?

TAHOUN TÝMU. „Ještě před prvním společným tréninkem jsme věděli, že je velmi kvalitní, což prokázal výbornými výkony na univerzitě. Podle statistik z Finska, kde dosud hrál, jsme tušili, že bude tahoun týmu."

ZRYCHLENÍ HRY. „Kevin je výborný obránce. Lehce čte útok soupeře a má několik získaných míčů za zápas, což naši hru zrychluje. V tomto směru bude velmi platný."

VELKÉ ZKUŠENOSTI. „Na univerzitě hrál před zraněním proti nejlepším klukům, kteří aktuálně září v americké NBA nebo ve špičkových evropských klubech. Odehrál rozhodně víc důležitějších střetnutí než mladí hráči v týmu."

DĚSIVÉ ZRANĚNÍ. „Viděl jsem Kevinovo zranění už před třemi lety, když video ze zápasu kolovalo na internetu. Na podobné věci se koukám nerad, bylo to strašné. Dodnes to vidím před očima."

MARKÉTA WEINLICHOVÁ