Přes hranici třiceti bodů se brněnský rodák Jelínek dostal už potřetí z dosavadních čtyř zápasů. Proti Radomu dal 31 bodů a Zhořelci dokonce 39 bodů. Jen na palubovce Ostrówa Wielkopolského dal "pouze" 15 bodů. S průměrem 29,25 bodu na utkání vládne střelcům v soutěži.

"Musím přiznat, že tak dobrý start jsem sám nečekal," řekl v rozhovoru pro ČBF Jelínek, který do polského celku přišel v létě z tureckého Usaku a využívá euforii z vydařeného mistrovství Evropy, kde reprezentaci pomohl k historickému sedmému místu.

Jeho nový celek vyhrál úvodní tři zápasy sezony a neuspěl až dnes. "Na nějaké hodnocení je hodně brzy. Čtyři odehrané zápasy jsou málo a ještě hodně jich je před námi. Klub chce letos hrát play off. Dřív to tu bylo zvykem, ale mají za sebou loňskou nepovedenou sezonu, která byla snad nejhorší v historii. Play off bychom chtěli minimálně. Uvidíme ale podle sezony, jak se bude vyvíjet a budeme chtít využít šancí být co nejvýš," řekl Jelínek.

Jelínek si pochvaluje spolupráci s trenérem Igorem Miličičem. "Chce, abych byl hodně agresivní, útočil tvrdě na koš a snažit se zakončovat v rychlém protiútoku. Vzhledem k tomu, že se mi to daří, přijdou i jednoduché body, které přidají hráči sebevědomí. Navíc mám volnost a můžu hrát s míčem," uvedl pětadvacetiletý basketbalista.