Závodník týmu TripleM by Barni Racing Ducati se k pódiovému umístění propracoval i přes dva nepovedené straty. Na roštu stál na pátém místě a stejně jako před týdnem začal špatně. „Startér to trošku přidržel na červených světlech a spojka úplně nevydržela. Odstartoval jsem proto velmi špatně a jezdil kolem sedmého místa," podotkl šestadvacetiletý Ježek, který v Aragonu skončil pátý.

Opakovaný start

Jenže úvod závodu v Assenu poznamenalo mnoho karambolů, český jezdec se jim jen těsně vyhýbal. „Byla klika, že jsem nezůstal v hromadných pádech prvního kola. Speciálně ten Tamburiniho na cílové rovince se odehrál přímo přede mnou," popsal.

Závod přerušily červené vlajky a trať se odklízela. Padlo rozhodnutí, že se místo čtrnácti kol pojede devět. „Zase jsme se seřadili na startu a měl jsem před sebou kvůli absenci Tamburiniho trochu volněji. Ale ani druhý start kvůli spojce za moc nestál. Do první zatáčky jsem pak začal brzdit velmi pozdě a hodně riskantním manévrem, protože to v tu chvíli ani jinak nešlo, jsem předjel Masseie a jednu z Yamah," líčil. „Dostal jsem se na čtvrté místo za De Rosu. Brzy jsme spolu předjeli Marina na Yamaze a stíhali vedoucího Savadoriho. Škoda že mě v posledních kolech chytla křeč do pravé ruky, se kterou jsem se potýkal celý víkend. Musel jsem zpomalit a hlídat třetí místo," doplnil Ježek.

Zvítězil Ital Lorenzo Savadori na Aprilii před svým krajanem Raffaelem De Rosou na Ducati. V průběžném pořadí vede právě Savadori se 45 body. Druhý De Rosa jich má 33, Ježek na třetí příčce 27.