Po devatenácti letech se ve Futsal aréně u rybníka radovalo domácí mužstvo. Přestože tři jeho hráči si z pětidenního klání odnesli zranění. „Všichni si utrhli Achillovu šlachu. Neskutečné," kroutil hlavou hlavní organizátor Josef Drda.

Celkové vítězství Sebranky, která ovládla i páteční Mistrovství Sokolnic, udělalo pořadatelům radost. „Konečně vyhrál sokolnický tým. Jde o celek poskládaný i z hráčů z okolních vesnic, třeba z Újezdu," líčil Drda.

Ten se Saňaři A obsadil druhé místo ve Veterán Cupu nad čtyřicet let, ve finále podlehli 1:2 Bosonohám. „Porazil nás Patrik Holomek, kdo jiný," zmínil bývalého prvoligového fotbalistu, který dal oba góly.

Pětadvacátý ročník Saňař Cupu zpestřila také exhibice Mercedes Teamu Petra Švancary, který se utkal s VIP Saňaři. Po remíze 7:7 rozhodovaly penalty, v nichž zvítězil domácí celek. „Kdybych proměnil penaltu, vyhráli jsme, jenže jsem balon kopl až do druhé vesnice," usmál se Švancara. „Nám o výsledek nikdy nejde, hlavně že jsme pobavili diváky. Rádi pomáháme dobrým věcem," řekl.

Švancara do Sokolnic přivezl bývalé fotbalisty Zbrojovky Martina Doležala, Petra Musila, Františka Schneidera a Václava Svobodu, herce známého ze seriálu Ulice. „Vašek byl jako vždycky největší hvězda, ženy se s ním neustále fotí, takže na něj žárlím, ale co nadělám," culil se Švancara.

Na Saňař Cup se Mercedes Team chystá i příští ročník. „Mile mě překvapilo, jaká tam panuje skvělá atmosféra. Už jsme se domluvili na příštím ročníku a zapojíme i charitativní pomoc," dodal.

Návštěvníky neodradil ani sobotní déšť. „I tak na diskotéku došlo pět set padesát lidí a tančili i v dešti. Jsme spokojení úplně se vším, atmosféra byla perfektní. Děkuji pořadatelům, rozhodčím, sponzorům, nemělo to chybu," shrnul Drda.

Saňař Cup 2016O třetí místo:
Toka Brno – Kolomazníci 4:5 (Ryšavý 3, Přichystal – Prokeš 2, Presl 2, Levčík)
Finále Saňař Cupu:
Kalvec Team – Sebranka 1:2 (Kalina – M. Jedlička, D. Jedlička)
Finále Women Cupu:
Nástěnky – Tango Hodonín 2:2, penalty 1:2 (Vejlupková, Strnadelová – Lokajová, Tichá)
Finále Veterán Cupu:
Bosonohy – Saňaři A 2:1 (Holomek 2 – Hotový)
Finále Mistrovství Sokolnic:
Sebranka – Saňaři C 0:0, penalty 4:3