Oficiální stránky ceskyflorbal.cz nabízí vyšší počet tref včetně play-off či play-down. „Spočítal jsem 118. Shodou okolností jsem to kontroloval hned po té informaci, že jde o stý gól, protože na to byla celkem odezva. Je fajn, když se nějaký milník překoná, občas se na to kouknu. Snad jich bude ale víc týmových než individuálních,“ povídá šestadvacetiletý hráč.

Počty musí Juhaňák zvládat, tři roky totiž už dělá u Buldoků pokladníka. „Potěší, když si to můžu nakalkulovat. Kdyžtak to vyřešíme na konci roku, na zakončení sezony. Doufám, že si připíšou nějaké milníky i kluci, ať v tom nejsem sám,“ směje se odchovanec Havířova, který za jubilejní branku vypisuje dvě stě korun. „Moc piv z toho nebude. Ale když se sejde pět šest kluků s nějakou metou, dá se to,“ dodává.

Sport z haly ve Vodově ulici nezmizí. Jen ji převezme jiná organizace.
Starez - sport bude provozovat další sportoviště. Přebere halu Vodova

Juhaňák skóroval střelou proti Mladé Boleslavi zpoza poloviny, podobně jako proti České Lípě před jedenácti dny. „Šlo o střelu, kterých máte za zápas pět šest. Teď to tam spadlo, ale nešlo o zrovna nějaký zapamatovatelný gól,“ říká forvard s číslem čtrnáct.

Z posledních dvou utkání má dobrý pocit, i přes prohru s Mladou Boleslaví a páteční porážku 4:5 s druhými Vítkovicemi. Buldoci toto utkání sehráli netradičně v Hodoníně, kam je přišlo povzbudit 739 diváků. „Už v loňské sezoně jsme hráli poprvé v Hodoníně. Hostili jsme tam Otrokovice. Také se to téměř vyprodalo. Atmosféra je v Hodoníně super. Asi to vypadá, že půjde o tradici. Vedení klubů úzce spolupracují,“ hlásí Juhaňák.

Buldoci jsou v tabulce nyní jedenáctí, devět bodů od play-off. Průměrně na ně chodí zhruba tři sta diváků. „Je oživení hrát jednou za sezonu superligový duel v Hodoníně a dává to smysl, vrátí se mu to na vstupném. V Brně se nám nedaří lákat tolik fanoušků jako v posledních letech,“ uzavírá Juhaňák, jenž má ve třinácti duelech v sezoně pět branek a jedenáct přihrávek.

Juhaňákovy góly
Trefy Jiřího Juhaňáka v nejvyšší soutěži (svazový web ceskyflorbal.cz): 

ZÁKLADNÍ ČÁST (102)
2007–2009: Havířov (20)
2009–2011: Vítkovice (9)
2011–2013: Havířov (27)
2013–2017: Bulldogs (46) 

PLAY-OFF, PLAY-DOWN (16) – Havířov (5), Vítkovice (3), Bulldogs Brno (8)
Celkem: 118 branek