Při Sprinterském poháru v německé Chotěbuzi Brňané bojovali s vynikající konkurencí domácích závodníků, Poláků nebo Bělorusů a hlavně s počasím. „Vždycky tam jde v květnu o větrnou loterii, v chladném počasí se navíc zajíždějí pomalejší časy. Jezdci musejí mít návleky, které jen rychle sundají na závod a po něm musejí zase do tepla," popisuje hlavní kouč brněnské Dukly Svatopluk Buchta.

Nejlepší sportovec Jihomoravského kraje za uplynulý rok Pavel Kelemen skončil čtvrtý ve sprintu a druhý v keirinu, o čemž rozhodla až cílová fotografie. Vítězství pro brněnské barvy vybojoval Robin Wagner, který ovládl závod na kilometr s pevným startem, na stupně vítězů jej doplnil třetí Tomáš Bábek. „Výsledky jsou na první závod výborné," povídá Buchta.

Mezi juniory vybojoval Jiří Janošek druhé místo ve sprintu a třetí v keirinu, Jiří Fanta skončil v keirinu druhý. Cenný skalp získal brněnský talent Josef Junek. Jeho kategorie kadetů totiž jezdila společně se ženami a Junek v kvalifikaci sprintu porazil olympijskou vítězku a úřadující mistryni světa Kristinu Vogelovou z Německa, byť nakonec skončil šestý.

V keirinu obsadil třetí místo. „Všichni předvedli slušné vystoupení, starší se mají čeho obávat," usmívá se hlavní kouč.