I ona už je na zítřejší start evropské soutěže proti maďarské Šoproni řádně natěšená. „Nervozitu necítím, spíš jsem ráda, že už to konečně vypukne. Čekání bylo dlouhé, na zápasy se těšíme," hlásí.

První zápas odehraje Imos na palubovce soupeře a Jurčenková vnímá jeho důležitost. „Bude to těžké utkání, soupeř má kvalitní družstvo. Má taky rozkolísané výsledky, roli může v prvním zápase hrát i nervozita. Určitě ale jedeme zabojovat o vítězství," vytyčuje cíl.

Zatímco do Maďarska zvládnou Brňanky cestu za pár hodin, jiné výjezdy už je tolik nelákají. „Moc se netěším do Orenburgu," poukazuje na přibližně 3400 kilometrů vzdáleného protivníka, a navíc jednoho ze spolufavoritů skupiny B. „Přesuny jsou náročné, ale bereme je jako součást našeho života. Musíme se s tím smířit," doplňuje osmadvacetiletá basketbalistka.

Imos chce i v letošním ročníku Euroligy zaútočit na postup, přestože do vyřazovací části se podíval naposledy v roce 2010. „Je možné, že nás soupeři podcení, i když si myslím, že do zápasů Euroligy jde každý naplno. Je těžké mluvit o konkrétním cíli, protože ještě nevíme, v jaké sestavě soupeři nastupují," vysvětluje.

Loňský neúspěch a poslední místo ve skupině už jsou zapomenuté. „Byly jsme zklamané, ale musíme si přiznat, že Euroliga má velkou kvalitu a zápasy jsou těžké," vrací se k minulé sezoně. „Doufám, že tento rok to bude lepší a postoupíme," dodává.

Do Evropy vstoupí Imos se sedmi ligovými vítězstvími v řadě. Přesto v prvních třinácti kolech třikrát prohrál. „Úvod nám vůbec nevyšel. Těžko říct proč. Věřím, že už se špatné výkony nebudou opakovat," hodnotí dosavadní vystoupení v domácí soutěži.

S přibývajícími ligovými duely se podle Jurčenkové zlepšil i herní projev brněnského týmu. „Víc jsme se poznaly a je to vidět," říká. Střídání euroligových a domácích zápasů prý pro hráčky problém nebude. „Motivaci na české soupeře najdeme. Možná budeme trochu víc unavené, ale s tím jsme do sezony šly," hledí k blížícímu se programu.