Odchodem do německého Wiesbadenu zakončila Vyklická své dosavadní angažmá v České republice. Zlákalo ji renomé nového klubu. „Skončila mi smlouva a také myslím, že už jsem v české extralize byla dost dlouho. Na Wiesbaden jsem zatím slyšela samou chválu, takže jsem to riskla. Lákalo mě alespoň jednou vyzkoušet odchod jinam,“ řekla.

I když šestadvacetiletá volejbalistka toužila po nové zkušenosti, zahraniční angažmá pro ni nebylo nucené. Dobrá nabídka a nejistá situace v klubu vytvořily příležitost. „Nechtěla jsem se mermomocí dostat z Brna, ale nevěděla jsem, jak by to tam vypadalo a kdo se stane trenérem. Na druhou stranu jsem se bála odejít a pak se rok trápit. Když ale přišla dobrá nabídka, zkusila jsem to,“ objasnila své rozhodnutí hráčka.

V Německu bude Vyklické ze spoluhráček nejvíc chybět Kateřina Kvapilová. „V Brně se mě snažila udržet ze všech nejvíc. (smích) Myslím, že jsme s holkama obecně v pohodě a přejí mi to,“ vysvětlila reprezentantka.

Brněnský badmintonista Adam Mendrek.
Už myslí na olympiádu. Rivalové nejsme, říká badmintonista Mendrek o konkurenci

Ztráta Vyklické pro královopolský klub není jediná změna. Přišel nový hlavní trenér ze Slovenska Matúš Kalný, který nahradil krajana Tomáše Samselyho. „Do Králova Pole jdu s obdobnou vizí, jakou jsem měl ve svém posledním angažmá. Chci postupně rozvíjet mladé hráčky a vychovat je pro reprezentaci,“ popsal svůj plán pro klubový web Kalný, jenž posledních sedm let vedl německou reprezentaci juniorů.

Ani v hráčských řadách není odchod mladé blokařky jediná ztráta. Společně s ní z Brna odchází čtyři další volejbalistky. Mezery však klub rychle zacelil. Přivedl dvě zahraniční posily s plzeňskou Hanou Judlovou doplněné o tři dívky z juniorského kádru. „S holkama se většinou známe z dřívější doby. Od pondělí s námi trénuje také Sophie Carpentierová a ještě se připojí slovenské účko (univerzálka – pozn. red.) Karin Šunderlíková. Jsem zvědavá, jak se nám bude dařit a jak nám to spolu půjde,“ řekla k obměně poloviny týmu pro klubový web nahrávačka Šárka Šloufová.

VK Královo Pole
Nahrávačky: Šárka Šloufová, Květa Grabovská. Blokařky: Kateřina Kvapilová, Lenka Podhrázká, Hana Judlová. Smečařky: Sophie Carpentierová, Pavla Meidlová, Denisa Pavlíková, Jana Weissová. Univerzálky: Karin Šunderlíková, Kateřina Kuníková. Libero: Daniela Digrinová.
Přišly: Karin Šunderlíková, Sophie Carpentierová, Hana Judlová, Jana Wiessová, Kateřina Kuníková, Květa Grabovská.
Odešly: Klára Vyklická, Gabriela Kopáčová, Taylor Fricanová, Agata Skibová, Bailey Nicholová.
Realizační tým: Hlavní trenér – Matúš Kalný, asistenti – Magda Králíková, Erik Nezhoda.

JAN MAZÁČ