O premiérové pozvánce do seniorského výběru trenéra Lubora Blažka měla tušení už při bojích v play off. „Něco mi říkal trenér Imosu Bobrovský. Bylo to pro mě moc milé překvapení, protože můj hlavní cíl byl dostat se do univerzitního týmu," radovala se basketbalistka, která už se zúčastnila juniorského mistrovství Evropy v roce 2010.

Záhy po oznámení nominace už brněnská basketbalistka vyzvídala u spoluhráček, co ji v reprezentaci čeká. „Nejvíc asi u Romany Hejdové, se kterou jsem také na pokoji. Pořád jsem se ptala, jaký bude program, jak to bude náročné, až to nevydržela a řekla mi, že ona není trenér," rýpla si do své bývalé spoluhráčky z Imosu, která nyní hraje za francouzské Angers.

Náročnost reprezentační úrovně si Kašpárková vyzkoušela minulý týden při kondiční přípravě v Lázních Bělohrad. „V běhu na tepovou frekvenci jsem skončila mezi posledními. Špatně jsem se s tím srovnávala, mám v povaze totiž pořád vyhrávat," připustila.

Atmosféru v reprezentaci si ovšem pochvaluje. „Většinu holek znám, byla jsem trochu nervózní jen z realizačního týmu, který je pro mě nový. Ale bylo to zbytečné, všichni jsou přátelští," ocenila.

V týmu je nyní osmnáct hráček, šest jich na závěrečný turnaj neodjede. „Jsem realistka a vím, že kolem sebe mám hodně dobré holky, které mají něco za sebou. Beru to jako zkušenost a možnost se ukázat do budoucna," hodnotila své šance na účast na mistrovství Evropy.