Na co jste si dával pozor?

Zápasil všechna tři kola. Byl hodně nebezpečný, každou vteřinu mohlo něco padnout. Šlo o těžký zápas, ale myslím, že jsem celou dobu tlačil a zaslouženě vyhrál. Byl to silný a kvalitní soupeř, a právě proto jsme si ho s trenérem vybrali. Věděli jsme, že proti němu udělám doma dobrý zápas, že se nebude snažit hrát na body, ale bude bojovat.

Dostal jste se v souboji do úzkých?

Nakoupil jsem nějaké rány, třeba ve druhém kole. Jde o kluka, který je rozzápasený, bojuje každý měsíc. Je mladý, osmadvacet let a dravý, šel po výhře. Stoprocentně nechtěl prohrát. Vydržel tempo celý zápas, čekal jsem, že odejde fyzicky.

Po posledním gongu jste věřil, že rozhodčí zvedne ruku vám?

Věřil. Byl jsem aktivnější. Bouchal mě, ale jen do krytu, já jsem lépe kopal.

V čem vám výhra pomůže?

Zápasím i za nizozemský klub Colosseum, kde jsou spokojení, což je pro mě důležité. Zápas viděl i manažer Rico Verhoevena, který mi zařizuje dalšího soupeře, jehož můžu prozradit. Osmadvacátého července to bude ve Žlutých lázních Rus Kirilov, osmý v Glory.

Myslíte na návrat do nejprestižnější světové organizace Glory?

Určitě je o další krok blíž. Budu se přesouvat do váhové kategorie do devadesáti pěti kilogramů. Náš plán s Nizozemci je zápasit proti bojovníkům, kteří jsou v pořadí Glory a vidíme velkou šanci.

Proč chcete do nižší váhy?

Protože v té nejtěžší jsou lidé, kteří mají kolem sto dvaceti kilo a není to žádná sranda, když vážím kolem metráku. Jsem schopný s nimi zápasit, ale určitě bude lepší, když půjdu do lehčí váhové kategorie.

Zhubnout musíte sedm kilogramů. Bude to těžké?

Jde o to, abych se trošku hlídal v jídle, což mě opravdu nebaví. Když si dám každý večer dvě pivečka, moc to nefunguje. (úsměv) Upravím stravu a nebude to tak hrozné. Mám to hlavně z vody, tři čtyři kila dám v pohodě.

Co jste říkal atmosféře?

Byla super, samozřejmě jsem cítil nervozitu, ale přiměřeně. Soupeř byl kvalitní, nemohl jsem dělat žádné blbosti a brát to na lehkou váhu.