Kelemen, jenž před posledním kvalifikačním závodem držel devatenáctou příčku z 21 postupujících, nemohl nastoupit. „Měl formu jako hrom, ale v takovou chvíli je organismus oslabený. Zvracel, měl teplotu. Chytil třídenní virózu, která zrovna v Cali řádí. Neúčast v keirinu na mistrovství světa mě hodně mrzí, ale zasáhla vyšší moc," posteskl si hlavní kouč brněnské Dukly i šéf české dráhové reprezentace Svatopluk Buchta.

Do keirinu tak v Cali nastoupil Adam Ptáčník, který by pro postup na světový šampionát potřeboval účast ve finálové šestce. Jenže skončil devatenáctý.

Neúčast v Paříží znamená také bodové manko v kvalifikaci na olympijské hry v Rio de Janeiro. „Momentálně jsme v keirinu na první nepostupovém místě. Uvidíme, o kolik nám soupeři odskočí po mistrovství světa, ale ještě nás čeká šest kvalifikačních závodů a o Rio se porveme," dodal dráhový šéf.

Ve sprintu postoupili v Cali Kelemen i Ptáčník mezi nejrychlejších 24 jezdců a v této disciplíně si pojistili mistrovství světa. Do Paříže je z Dukly Brno doplní Tomáš Bábek a Robin Wagner v závodě na kilometr s pevným startem.