Keyová přitom byla jedna z hráček, na kterou mířila kritika kouče Jana Bobrovského po středeční euroligové porážce v Montpellier. Výhru v derby však řídila ona. „Je to výborná trojkařka, daly jsme jí prostor a když se rozstřílela, byla k nezastavení," připustila křídelnice Eva Mrhálková z Valosunu.

Hostující hráčky měly utkání pevně v držení celých čtyřicet minut, domácím povolily vždy jen přiblížení na rozdíl několika bodů. „Některé hráčky se při bránění nesoustředí plných 24 vteřin. Nerad to říkám, ale hráčky jsou servané, cestování a režim středa sobota je náročný. Slabý výkon v Montpellier taky na psychiku nepřidá," hodnotil Bobrovský.

Po listopadové výhře tak Valosun tentokrát na svého rivala nestačil a přišel o druhou příčku v nadstavbové skupině A1. „Ale zklamaný nejsem, po stránce bojovnosti a nasazení není co vytknout. Těší mě, že hosté už berou zápas s námi vážně. Derby má konečně náboj, což je vidět i na počtu diváků," vyzdvihl Svoboda dvanáct set fanoušků, kteří o sto překonali návštěvu z předchozího vzájemného duelu.

V derby viděli i několik tvrdších zákroků. „Když člověk rozdává rány, musí je umět i přijmout," mávla rukou kapitánka Imosu Anna Jurčenková.

Výhra je ovšem podle Mrhálkové ve správných rukách. „Měly jsme na vítězství, ale soupeř byl lepší. Imos se připravil lépe než minule, tehdy si myslel, že nemůže prohrát," zmínila.

Bobrovského těšilo, že tým zvládl roli favorita. „Valosun hraje dobře, je v pohodě. My pořád musíme někomu něco dokazovat, to je na tom nejhorší," podotkl.

valosun brno 71 - imos brno 81

Po čtvrtinách: 15:23, 32:43, 56:63

Nejvíc bodů: Spragueová 24, Mrhálková a Sedláková 16 – Keyová 31, Pecková 17, Hanušová 14. Fauly: 18:20, TH: 31/25:17/14, trojky: 4:5, rozhodčí: Vondráček, Kec, Blahout, 1200 diváků.