"Byla jsem ráda, že už jsem v cíli, trošku mě překvapilo, jak byl závod dlouhý," usmívala se čtyřiatřicetiletá skifařka.

Vzdálenost 14,1 kilometru okolo Brněnské přehrady zvládla ve slušném čase 1:02:04 hodiny. „Jsem po dovolené, moc jsem nesportovala a běžela z voleje. Udělaly se mi i puchýře na nohách, celkem to bolelo," přiznala brněnská rodačka.

Ve skifu závodí na dvoukilometrové trati, sedminásobná délka se na ní podepsala. „Prvních deset minut jsem neměla extra problém, po půlhodině mi začaly trošku docházet síly. Sice trénuju vytrvalostní disciplínu, ale na čtrnáct kilometrů se člověk musí připravit," uznala čtyřnásobná mistryně Evropy a světová šampionka roku 2011.

V areálu Lodních sportů Brno začínala s veslováním, na přehradě najezdila kilometry v lodi, ale až do soboty si ji nikdy neoběhla. „Přemluvili mě kamarádi veslaři. Závod se mi strašně líbil. Podél trati stála spousta diváků, kteří fandili, hlavně v posledních dvou kilometrech pomáhali. Takovou atmosféru málokdy někde zažiju," povídala.

Nadchlo ji i 1998 účastníků pátého ročníku závodu. „Nečekala jsem až tak masovou akci. Překvapilo mě, jak ji organizátoři skvěle zvládli. Člověk neměl pocit, že se brodí mezi lidmi," chválila.

Účast na dalším Vokolo Príglu ještě zváží, už teď počítá s listopadovou Velkou kunratickou. „Ráda běhám v terénu, spíš mě baví krosy. Mám problémy běžet po rovině, po asfaltu. Láká mě Kunratická, kde se skáče přes potoky a leze skoro po čtyřech," culila se.

Olympijská vítězka už zahajuje přípravu na novou veslařskou sezonu. Tento týden míří do Ameriky. „Pojedu tam závody na osmě a dvojskifu," dodala Knapková, jež se stala novou členkou českého týmu pro dálkové běhy na lyžích.