Na loňském šampionátu Češi překvapili triumfem a stejně se jim vedlo i na konkurenčním podniku pod hlavičkou IIHF. Tam ale skončila reprezentace dokonce až šestá. „Bronz pro nás má cenu zlata. Několik výsledků jsme zvládli s odřenýma ušima," smál se Šebek, který tradičně patří do obou národních výběrů.

„Třetí místo je rozhodně úspěch. Podívejte se, kdo skončil před námi. Spojené státy a Kanada. Oba měly na šampionátu lepší týmy. Vždyť i v duelu o třetí místo jsme otáčeli z výsledku 1:3 na 4:3," přibližuje štěstí českého týmu Strýček.

Proti jeho spoluhráčům nestáli jen protivníci, ale také čas. Přesněji doba strávená v letadle a na na letištích. Přestupovali jsme v Paříži a Bogotě. Celkem jsme strávili v sedě dobrých dvacet hodin. To bylo fakt náročné," povídá Strýček, který v ledním hokeji hájí barvy druholigové Techniky.

Šebek momentálně nejrychlejší kolektivní sport planety neřeší. S Rouenem si vybojoval účast v nejvyšší soutěži, a tak zřejmě zamíří do severofrancouzského města. „Naštěstí jsme měli několik dní na aklimatizaci," vracel se k šampionátu.

„My se navíc nemusíme sehrávat, tým se od loňska skoro nezměnil. Dali jsme si dva tréninky a bylo to v pohodě," smál se devětadvacetiletý odchovanec Olomouce.

Češi v duelu o bronz přetlačili Itálii a znovu se přesvědčili, že se inlinehokejová špička stále rozšiřuje. „Federace IIHF je ale pořád o trochu kvalitnější. Taky se líp stará o hráče. V Kolumbii jsme si museli věci stěhovat ze šatny," hlásil Strýček.

Z exotické země si hokejisté s kolečky nevezou jenom bronzový kov. „Kluci nakupovali třeba tabák nebo kávu. Ale žádný bílý prášek, to by nešlo," smál se Šebek, který si byl dobře vědomý, jak nebezpečná Kolumbie je.

„Kamkoli jsme šli, pořád s námi byla policejní eskorta. Takže od toho se odvíjelo to, že jsme se moc nikam nedostali," dodal.

češi na firs

Reprezentace v inline hokeji na mistrovství světa 2012:

Tabulka základní skupiny:

1. Kanada 3 3 0 0 25:5 6
2. ČR 3 2 0 1 18:8 4
3. Francie 3 1 0 2 21:9 2
4. Austrálie 3 0 0 3 2:44 0

Čtvrtfinále:

ČR – Švýcarsko 5:4 v prodl.

Semifinále:

USA – ČR 3:1 (1:1)

O 3. místo:

ČR – Itálie 4:3 (2:3)

Češi získali při sedmnáctém startu na MS čtrnáctou medaili (2× zlato, 4× stříbro, 8× bronz), na stupně vítězů se prosadili poosmé za sebou.