Nedočkavci vidí skoro kompletní tým. Jen bek Houdek vynechává kvůli nastřelenému kotníku. Zato doktoři na led pustili rekonvalescen­tujícího útočníka Haluzu i brankáře Hronka. „Sice ještě nemůže trénovat naplno, ale hlavně že je na ledě,“ říká trenér Vladimír Kýhos o brankáři, který se nepříjemně zranil ve čtvrtfinále s Hradcem Králové.

Jak to s Hronkem bude, až začne sezona, není jasné. Navíc Kometa uvolnila gólmana Jarinu, který zatajil zranění, a zbýval jí tedy jen Alexandr Hylák. „Na jednoho gólmana se hrát nedá,“ ví Kýhos. Proto ze Sparty přichází mladý Martin Štefl.

„Původně jsme se dohodli s Lubošem Horčičkou. Vypadalo to, že tu bude, ale pak v Chomutově rozhodli, že ho pošlou na hostování do Mostu,“ posteskl si Kýhos.

Velké změny v kádru udělala Kometa už brzy po skončení poslední sezony. Teď má Kýhos kádr stabilizovaný. „Akorát bychom chtěli ještě nějaké beky. Uvidíme, jak to dopadne s Robertem Kántorem,“ říká Kýhos. V plánu má vyzkoušet ještě jednoho mladého slovenského obránce.

Pod Kýhosovou taktovkou maká na ledě také jeho syn. „Ještě se poradíme s Liborem Zábranským, ale myslím, že se v té konkurenci zatím neprosadí,“ tuší Kýhos.

První přípravný zápas čeká Kometu v úterý 29. července. V Rondu se představí slovenský Trenčín. Zajímavější soupeři přijdou v srpnu. To se brněnské mužstvo zúčastní Tipsport Cupu. Ve skupině narazí i na extraligový Zlín a Vítkovice.

„Taková konfrontace nám pomůže. Vyzkoušíme si, jak na tom jsme,“ libuje si trenér. Větší rozdíly však mezi zápasy letního turnaje a ostatními přáteláky nedělá.

„Do každého utkání musíme jít stejně. Musíme chtít vyhrát v přípravném zápase i v turnaji, nebo v lize,“ burcuje Kýhos. „Pro hráče musí být motivující všechno. Měli by chtít vyhrát i tady na tréninku. U některých to tak je a někteří se to možná ještě budou muset naučit,“ uzavírá rázný kouč.