Na svého sobotního soupeře, jemuž patří poslední postupová pozice do play-off, totiž mají ztrátu osmi bodů a horší vzájemné zápasy. „Nedokázali jsme využít, že je soupeř pod tlakem vzhledem k postavení v tabulce. Chyběla lehkost, v úvodu jsme měli laxní přístup, na který navazovala křeč,“ rozčiloval se trenér Králova Pole Andrej Titkov.

Úvod zápasu se nesl ve znamení defenzivy, ještě v sedmé minutě byl stav 1:1. Závěr poločasu patřil hostům, kteří nakonec vyhráli první část jasně 13:8. „Dát osm gólů za poločas není seriózní. Takto se hrát nedá. Přes dobrý výkon v obraně to byla směrem dopředu mizérie,“ rozhodilo ruského kouče brněnského celku.

Fotbalisté Zbrojovky v předposledním přátelském kláním před startem jarní části druhé ligy remizovali na trávníku slovenské Skalice 0:0.
Zbrojovka remizovala v přípravě se Skalicí. Poprvé vyšla gólově naprázdno

KP Brno - Zubří 24:26

Poločasy: 8:13, 16:13.
Nejvíc branek: Petrovič 6, Hastík 5, Hlípala 4 – Hrstka 6/3, Korbel 7, Zeman 4 Rozhodčí: Kozler, Zych
Sedmimetrové hody: 3/2 – 3/3. Vyloučení: 4:2. Diváci: 185
KP: Burget, Cabák, Dostalík, Hastík, Havlát, Hlípala, Koubek, Kučera, Mičola, Petrović, Stein, Václav, Vaněk

I když se házenkářům KP povedlo v závěru duel zdramatizovat, vyrovnání se nedočkali a nakonec prohráli o dva góly. Padli již potřetí v řadě a v jarní části sezony tak zatím vybojovali pouze bod za remízu v Kopřivnici. „Veškerá práce se jeví jako zbytečná. Jsem ze všeho hodně frustrovaný. Nějakým způsobem s tím budeme pracovat, ale není to dobré,“ láteřil Titkov po prohře proti svému bývalému týmu.

To na straně hostujícího celku panovala po utkání úleva. „Pro nás se z hlediska vývoje tabulky a celé situace jednalo o zcela zásadní zápas. Nicméně celou sezonu se pereme sami se sebou, sebevědomí je velmi nízké. Nedáváme šance, za což vysekávám vysokou poklonu pro soupeřovy gólmany. Jednalo se o vydřené vítězství,“ pravil trenér Zubří Dušan Poloz.

Velkou měrou se pod zlepšení obranných statistik Komety podepisuje gólman Marek Čiliak. Slovenský fantom po návratu do branky úřadujícího mistra oplývá famózní formou.
Fantom Čiliak v repríze finále vynuloval Třinec. Rozhodla jediná trefa Němce

V příštím kole se Brňané znovu představí na domácí palubovce, v sobotu vyzvou Duklu Praha, na jejíž palubovce na začátku listopadu schytali zatím svůj největší debakl sezony 21:34.