"Je to fantastický pocit a konečně jedu jen s jednou taškou. Netahám s sebou všechny lyže a boty. Nadmíru si to užívám," usmívala se Vrabcová-Nývltová před odletem do dějiště her.
"Byl to obrovský rozdíl. Najednou jsem nevěděla, co s místem v tašce. Říkala jsem si, že jsem určitě něco zapomněla, protože toho mám nějak málo," vysvětlovala.

Až při balení si navíc naplno uvědomila, že poletí na letní hry. "Dolehlo to na mě a nechápala jsem, proč jsem nervózní. Je to splnění obrovského snu," řekla.

Vrabcová-Nývltová se v Riu zařadí vedle Kateřiny Neumannové a Kateřiny Nash (dříve Hanušové), které se také dokázaly kvalifikovat na letní i zimní hry. "Je to báječné, ale jedu tam proto, abych předvedla nejlepší výkon. To, že jsem byla na zimní, je jiný příběh. Užívám si, že mohu startovat na maratonu," podotkla drobná atletka.

Radost jí udělalo i rozhodnutí Českého olympijského výboru, který za ústřední motto výpravy zvolil připomínku Emila Zátopka. "Vzhledem k tomu, že jsem maratonec, tak si nemohu přát nic více. Je to jedna z největších legend našeho sportu," uvedla Vrabcová-Nývltová na adresu čtyřnásobného olympijského vítěze, který jednu ze zlatých medailí získal právě v maratonu.

Vrabcová-Nývltová si však dobře uvědomuje, že tak vysoké cíle jako Zátopek mít nemůže. "Ambice mám ale vysoké. Mám svůj sen, který bych si chtěla splnit, ale nerada o tom mluvím," uvedla. Jejím maximem na zimních hrách je páté místo v závodě na 30 km v Soči. Tak vysoko ale v Riu nemíří. "K tomu bych musela mít trochu jinou barvu pleti. To zatím přenechám jiným. O další místa se ale chci poprat," řekla rodačka z Trutnova.

Na letní hry se kvalifikovala už ve druhé sezoně, kdy se naplno věnuje atletice. "Jak už jsem říkala, je to splnění snu. Můj pan doktor říká, že jsem originál. Jeden z tisíce. Když mi měřili tep, tak jsem musela nejprve šlapat (na kole), aby mě přístroje změřily. Klidový tep mám třicet. Asi jsem mimozemšťan," pousmála se Vrabcová-Nývltová.