27. říjen, Kyjev. V tento den a na tomto místě by měl nastoupit boxer Lukáš Konečný ke svému životnímu zápasu. Nejlepší český profesionální bijec současnosti by se měl v ukrajinské metropoli utkat o titul mistra světa organizace WBO v lehké střední váze s ruským vyzyvatelem s čečenskou krví v žilách Zaurbekem Bajsangurovem.

O termínu a dějišti konání významného zápasu včera informoval ruský web gazeta.ru s odvoláním na ukrajinskou promotérskou stáj K2, která Bajsangurova zastupuje.

„Nebylo to jednoduché, protože manažeři Konečného chtěli, aby se boxovalo v Brně, ale nakonec jsme se dohodli," uvedl manažer promotérské stáje bratří Kličků Alexandr Krasjuk.

Konečný nepovažuje informaci z Ruska za definitivní. „Pro mě to není oficiální zpráva. Manažer mi to ještě nepotvrdil," řekl včera Deníku český boxer, který žije s rodinou v Ústí. „Ve středu jsme se o tom bavili s mým manažer, že by to tak mohlo být, ale rozhodně není nic podepsané, takže to neberu jako hotovou věc," vysvětlil Konečný, kterého zastupuje Ulf Steinforth z německé stáje SES.

Informace z ukrajinské strany ho zaskočila. „Když jsem si to přečetl na internetu, tak jsem se tomu divil," nechápal Konečný. Zároveň ale přiznal, že se jeho souboj o titul s Bajsangurovem nejspíš opravdu uskuteční na Ukrajině. „Je velice pravděpodobné, že to tak dopadne, ale teď se k tomu nechci víc vyjadřovat."

Zástupci obou stájí se dohadovali o podmínkách zápasu přes dvacet dní. „Zkoušeli jsme se s nimi dohodnout, aby se boxovalo v Brně, ale oni to chtěli mít na Ukrajině. Šel jsem za manažerem a řekl jsem mu, za jakých podmínek jsem ochotný boxovat na Ukrajině. Jestli on ty podmínky domluvil a podepsal to za mě, což může, to já zatím nevím."

Konečný se měl s Bajsangurovem utkat již 10. března, ale duel byl kvůli zranění ruského boxera zrušen. Dvojnásobný bronzový medailista z amatérského mistrovství světa následně v Brně porazil Francouze Salima Larbiho, stal se prozatímním světovým šampionem a získal právo utkat se s Bajsangurovem o „velký" titul.