"Teď už je to definitivní. Pod 70 kilogramů budu mít jedině nemocný nebo ve stáří," uvedl Konečný na svém webu profiboxing.cz. "Slibujeme si od toho, že za naprosto ideální situace bych ještě do konce roku mohl boxovat o titul mistra světa. Ale teď se musím hlavně soustředit na Achoura. Musím vyhrát, jinak balím kufry," podotkl Konečný.

Dvojnásobný bronzový medailista z amatérského mistrovství světa má na kontě mezi profesionály 52 zápasů, z nichž tři prohrál. Naposledy nestačil v říjnu na Zaurbeka Bajsangurova z Ruska v souboji o pás mistra světa WBO v lehké střední váze. Další prohra by pro něj znamenala zřejmě konec kariéry. "Už na něj myslím pár let. Zatím se držím, ale jak jsem avizoval už dříve, prohra v této fázi kariéry se téměř zákonitě musí rovnat konci velké kariéry," přiznal Konečný.

V souboji s Achourem, který má za sebou 19 zápasů s bilancí 14 výher, tří remíz a dvou porážek, bude Konečný favoritem. "Viděl jsem některé jeho zápasy na videu, ale podrobně jsem ho nestudoval. Nebude to ale žádná sranda, je to bijec. Musím využít svých zkušeností," uvedl k soupeři, který je o osm let mladší. "Musím boxovat svůj styl, ale přemýšlet u toho. Snažit se chodit do stran, prostě boxovat chytře," doplnil.

Zápas se uskuteční v osmitisícové GETEC Areně v Magdeburku, kde sídlí Konečného stáj SES Ulfa Steinfortha. "Budu tady boxovat po neuvěřitelných sedmi letech. Vůbec jsem si neuvědomoval, že jsem tu tak dlouho nezápasil. Rozhodně je to pro mě velmi příjemné, budou mi tu fandit i místní, což je dobře, protože večer je vyprodaný a z Čech se sem moc lidí nedostane," řekl Konečný, kterému bude přímo v aréně fandit manželka i dcery.

Galavečer, jehož vrcholem bude souboj o titul mistra světa WBO v super střední váze mezi Robertem Stieglitzem a Arthurem Abrahamem, odstartuje v sobotu v 17:30. Konečný by se v ringu měl představit o tři hodiny později. Zápas českého boxera vysílá v přímém přenosu ČT Sport.