Rodák z Kyjova podepsal smlouvu se svou současnou stájí Redox Prüstel GP. „S týmem si perfektně rozumíme, materiál je skvělý stejně jako personál a od toho by byla velká škoda utíkat,“ uvedl pětadvacetiletý závodník, který bude dál závodit na motorce značky KTM.

Čeká jej tak další sezona ve třetí třídě nejprestižnějšího seriálu mistrovství světa. „Chtěli jsme jít do Moto2, ale najít solidní místo bylo velmi složité a vidím, že v Moto3 dokážeme bojovat o pódia. Do dalšího roku chci dát ještě víc a prát se o horní patra tabulky v každém závodě,“ okomentoval rozhodnutí Kornfeil, který žije v Rohatci na Hodonínsku.

Vyhlášení vítězů závodu Moto3 - 1. Fabio Di Giannantonio, 2. Arón Canet a 3. Jakub Kornfeil.
Kornfeil pokukuje po posunu do Moto2, Abraham jedná s novým týmem MotoGP

Spolupráci prodloužil jen několik dní po úspěchu na jihu Moravy. „Je skvělé, že jsem podepsal tak brzy, můžu být o něco klidnější a soustředit se na konec roku. Navíc je tu možnost, že můžu spolupracovat s velmi zkušeným koučem a doufám, že s ním dosáhneme našich cílů. Na další rok se těším, změn nebude mnoho a to nám snad pomůže být ještě lepší,“ uzavřel.

Na skvělé umístnění z brněnské Grand Prix zkusí navázat již v pátek ve volném tréninku u Spielbergu ve Velké ceně Rakouska. Právě tam se o víkendu pojede další díl motoristické odysey.

JAROSLAV GALBA

Jiří Lipták vystřílel bronz v trapu na Mistrovství Evropy v Rakousku.
Střelec musí být břichomluvec, říká o nástrahách střelnic bronzový Lipták