„Účast v EuroCupu hodnotím pozitivně, i pro mě jsou to velké zkušenosti. Viděl jsem styly jiných týmů, co je potřeba zlepšit v tréninku a jak směřovat hráčky dál,“ povídal brněnský kouč David Zdeněk.

Stejně jako v domácí soutěži, i v té evropské sázel celek z Králova Pole hlavně na české hráčky. „Chtěli jsme dát prostor mladým basketbalistkám, aby získávaly zkušenosti a potenciálně se do budoucna připravily pro reprezentaci. Nezastávám názor, že cizinka v kádru je nezbytná, ale nepodařilo se nám splnit to, co jsme si představovali,“ řekl trenér KP Brno.

Jediná cizinka, která za brněnské družstvo nastupuje, je Slovenka Veronika Remenárová, která však za Královo Pole hraje už třetí sezonu. „Brno obdivuju, má jen domácí hráčky, takové týmy se vidí málo. Takto roste mládež. Jak se naberou zahraniční basketbalistky, je to škoda. Jsem ráda, že takové družstvo existuje. Za jeden nebo dva roky to může být úplně jiný tým,“ prohlásila slovenská pivotka ve službách Benátek Marie Růžičková.

Pohřeb tenistky Jany Novotné na Ústředním hřbitově v Brně. Na snímku rodiče Jany Novotné.
S wimbledonskou vítězkou Novotnou se v Brně rozloučily tři stovky lidí

Ta v duelu zaznamenala dvanáct bodů a po jeho skončení se zdravila s Remenárovou, kterou dobře zná i ze slovenské reprezentace. „Neviděly jsme se od léta, je příjemné se potkat s další Slovenkou v jiném týmu. S Marií jsme moc nebyly v kontaktu, chtěla jsem s ní pokecat po zápase, ale musím se ještě učit, takže nebylo moc času,“ litovala Remenárová.

Brněnská pivotka nastoupila po zranění kotníku a připsala si devět bodů. „Kotník držel, jen plíce už tolik ne. Doufám, že v dalších zápasech to bude lepší. Před utkáním jsem byla nervózní, ani jsem nevěděla, jestli nastoupím, ale trenér mě po poločase nečekaně vytáhl. Cítila jsem se trochu vyklepaná, ale po prvním koši to ze mě spadlo,“ oddechla si.

Brňanky do duelu vstoupily dobře a ze začátku se ujaly vedení 7:2, postupně ale přebral iniciativu italský celek. Mezi Zdeňkovými svěřenkami se však nenašla žádná, která by zaznamenala dvouciferný počet bodů. „Střelecky jsme se trápili. Špatná úspěšnost střelby vycházela z toho, do jakých prostor jsme se dostávali. Měli jsme těžké střely a pak jsme zakončovali z nepřipravených pozic,“ pokrčil rameny Zdeněk.

KP Brno - Benátky 51:76
Po čtvrtinách: 13:17, 19:39, 34:58. 
Nejvíc bodů: Burgrová, Remenárová, Šujanová po 9 – Dottová 13, Walkerová, Růžičková po 12. Trojky: 3/16 – 7/17. Doskoky: 37 – 37. Trestné hody: 10/15 – 13/18.