Právě členka širšího reprezentačního kádru zažila střelecké obrození. S dvaadvaceti body táhla Brňanky za vítězstvím. „Měla jsem víc střeleckých pozic, asi jsem se dobře vyspala, občas to tak mám,“ usmívala se Kopecká.

Dařilo se i dalším oporám, Ilona Burgrová pomohla šestnácti body a devíti doskoky. „Potřebovali jsme, aby to některé hráčky vzaly na sebe. Jsem rád, že Eva odehrála výborný zápas, Ilona pomohla týmu při útočných doskocích, měla důležité míče. Dobře zahrály i další,“ ocenil královopolský trenér David Zdeněk.

Jeho svěřenky si vedly velmi dobře střelecky, zaznamenaly i deset trojek, v nichž se v úspěšnosti dostaly přes 43 procent. „Musím Brno pochválit, odehrálo opravdu dobrý zápas. Za tři body střílelo neuvěřitelně, prostě jsme jeho hráčky nedokázali zastavit,“ chválil výkon domácích basketbalistek hostující trenér Laurent Plassard.

Brňané vybojovali v dohrávce šestého kola Superligy malého fotbalu na hřišti Pivovaru Černá Hora Blanensko cennou výhru 3:2 po pokutových kopech.
Brno sahalo po třech bodech, jenže Blanensko přemohlo až po penaltách

Švýcarský celek stále bojuje o postup do dalšího kola a také duel v hale ve Vodově ulici měl dobře rozehraný. V prvním poločase vedl o šest bodů, zejména díky zářící Angelině Williamsové, která v zápase nakonec zaznamenala 32 bodů. „První poločas jsme se trápily v obraně, ale ve druhém nám pomohl přechod na zónu. Zastavily jsme Williamsovou, začaly jsme chodit do rychlých protiútoků a už to šlo samo,“ poznamenala Kopecká.

Ve druhém poločase Brňanky zpřesnily hru a dopouštěly se méně ztrát. „V poločase nebyla žádná bouřka, i když holky vědí, že jsem občas ohnivý. Spíš jsme si museli nastavit hlavu ke hře, neuhýbat soubojům a dobře bránit. Pomohli jsme si zónou, to byl rozhodující faktor,“ hodnotil Zdeněk, jehož tým zůstává ve skupině poslední.

Hostující hráčky po ztrátě vedení cítily zklamání. „Ztroskotaly jsme na naší obraně, nebyly jsme dost dobré,“ litovala Williamsová.

KP Brno - Fribourg 86:79
Po čtvrtinách: 18:29, 45:51, 68:62
Nejvíc bodů: Kopecká 22, Prokešová 17, Burgrová 16 – Williamsová 32, Trebecová 21, Mayombová 11
Trojky: 10/23 – 5/19
Doskoky: 30 – 27
Trestné hody: 22/26 – 14/18