Královopolanky ve čtvrtek vstoupí duelem v Olomouci do extraligové sezony s výrazně obměněným kádrem. „Chceme skončit po základní části do pátého místa a v nadstavbě vybojovat co nejlepší místo pro play off, nejlépe třetí příčku. V takovém případě útočíme na medaili, ale zatím je na cíle v play off brzy," předeslal prezident klubu Richard Wiesner.

V královopolské sestavě chybí tři nejvýraznější opory loňské sezony. Pavla Vincourová a Šárka Melichárková odešly do Prostějova, Ivona Svobodníková do švýcarského Könizu. Na trenérském postu navíc vystřídal Ondřeje Marka zkušený Stanislav Václavík. „V přípravě jsme osmkrát vyhráli a třináctkrát prohráli. Jsme nadšení z dvojnásobného vítězství nad Olympem, ale třeba Frýdku-Místku jsme dvakrát podlehli, což je nepříjemné," uvedl Václavík, který naposledy vedl jako hlavní kouč ženy extraligového Liberce.

Kromě Onderkové mají brněnskou hru tvořit talentovaná nahrávačka Kamila Součková a smečařky Martina Michalíková s Marií Toufarovou, která po Onderkové převzala kapitánské céčko. „Je to změna. Teprve loni jsem v ženách hrála první sezonu, zatím ale s rolí kapitánky nemám problémy. Teď jedeme do Olomouce za výhrou. Na tohoto soupeře máme," hlásila levoruká Toufarová.

KP chce ještě posílit útok jednou smečařkou a testuje mladou portugalskou blokařku. „Nejsme výrazně úspěšní v útoku, takže jsme hru založili na přihrávce, hře v poli a servisu," povídal Václavík.

Druhý městský zástupce v extralize SG Brno získal posilu především na trenérském postu. Juniorský tým převzal bývalý kouč Královopolanek Marek. „SG spadá do projektu Českého svazu, kdy tým v některých zápasech doplní hráčky z juniorské reprezentace. Chceme juniorky připravit na mistrovství světa 2013, které hostí Brno. Dvaadvacet let v Brně nebyla akce světového významu," doplnil Wiesner.

Kádr Králova Pole

Nahrávačky

Kamila Součková, Veronika Nálezková

Univerzálky

Marie Toufarová, Veronika Šnelyová

Smečařky

Martina Michalíková, Sabina Menšíková, Romana Staňková

Blokařky

Sandra Onderková, Klára Vyklická, Věroslava Marešová, Anna Širůčková

Libero

Kristýna Zoulová

Trenéři

Stanislav Václavík, Radim Vlček