Na jih Moravy přišel zanedlouho čtyřiadvacetiletý basketbalista z Ústí nad Labem. „Pro Brno rozhodlo, že se skoro se všemi kluky znám. Byli jsme pořád v kontaktu, navštěvovali jsme se, když jsem přijel do města," odkrývá dobré vztahy se spoluhráči.

V týmu není úplný nováček, protože v Brně již hostoval v sezoně, kdy klub vybojoval postup do nejvyšší domácí soutěže. To neznamená, že ho tradiční rituál mine. „Nevím, jestli v klubu něco funguje, ale počítám s tím, že to odbudu penězi a složím zápisné," usmívá se hráč, který prošel reprezentačními výběry do osmnácti i dvaceti let.

Zásah do peněženky jej čeká už po sobotním utkání, kdy se Mmcité v prvním kole nejvyšší soutěže představí od půl osmé večer na palubovce Svitav. „Trochu nervózní jsem, jako před každým začátkem sezony. Vždy jsem v očekávání, jak tým pošlape a jak se mu podaří plnit cíle, které před něj postaví vedení klubu," říká.

V druhé sezoně mezi domácí elitou nemíní Mmcité opakovat nelichotivé umístění na posledním místě tabulky. „Chceme se pohybovat do desátého místa," nastiňuje Krakovič.

Právě svitavští Tuři představují jeden z celků, se kterými se počítá na podobné pozice. „Uvědomujeme si to. Pokud chceme hrát trochu výš, musíme takové soupeře porážet," vyhlíží premiérový duel v sezoně.

Před ním se tým nachází v dobré náladě. „Na první zápas už se těšíme, všechny kluky svrbí ruce a chceme na to vlítnout," prohlašuje.

Neděsí jej ani fakt, že velmi mladý brněnský celek s věkovým průměrem mírně nad třiadvacet let postrádá zkušenosti. „Na ně hrát nemůžeme, vsadíme na presink a bojovnost. Usměrňuje nás Jarda Prášil, který dělá zároveň i asistenta trenéra. Když je potřeba, v kabině si vezme slovo," vyzdvihuje novou posilu týmu z Prostějova.

Jako v každém celku jsou zapotřebí i hráči, kteří se starají o dobrou atmosféru v kabině. „Každý si přihodíme něco svého, ale na srandičky je hlavně Ondra Šiška a Honza Kozina se této role zhostil také dobře. Nenapadá mě žádný z jejich kousků, který můžu říct do novin," povídá Krakovič s úsměvem.

Po odmlce se těší i do haly Moravské Slavie, do které loni zajížděl jako soupeř. „Je specifická a myslím, že pro ostatní týmy není příjemná. Znám se s hlavním bubeníkem, i dvě stě lidí v ní udělá dobrou atmosféru," chválí publikum.