S národním týmem 3×3 se devětadvacetiletý basketbalista probojoval například na prestižní turnaj World Tour v Praze či mistrovství Evropy. „Rád přes léto pořád něco dělám a tohle mi vyhovuje. Člověk si užije zábavu, něco procestuje a když má štěstí, může vydělat i dobré peníze. Na World Tour je první cena deset tisíc dolarů. Když se podaří objet čtyři nebo pět turnajů, hrajeme třeba o milion korun," zmiňuje.

Na kurtech při hře tři na tři se potkává i se špičkovými basketbalisty. „Třeba někteří Srbové a Slovinci už se touto hrou živí. Mají za sponzora šejka, který jim sype peníze a objíždějí všechny turnaje. Potkáváme se i s řeckými hráči, kteří nastupují v Eurolize. Problém je v tom, že spousta turnajů bývá v době, kdy máme v klasickém basketbalu sezonu," říká.

Rozvíjející se basketbalové odvětví s hrou pouze na jeden koš nabývá na oblibě. „Jelikož diváci chodí, máme zpětnou vazbu. Lidé jsou překvapení, že jde docela o řežbu, hra je rychlá a atraktivní," těší Zachrlu.

Už v pondělí se brněnský křídelník v bohunické hale začal připravovat se spoluhráči z mmcité na nový ročník nejvyšší domácí soutěže. S klubem v létě podepsal novou smlouvu. „Určitě jsem chtěl zůstat, záleželo jen na doladění detailů. Vedení se snaží vybudovat něco, co bude fungovat a mít řád, abychom nehráli pořád jen na spodních příčkách," povídá.

Loni se mmcité na poslední chvíli vyhnulo baráži, v nadcházející sezoně touží po účasti v play off. „Potřebujeme hrát tak, jako na konci minulé sezony. Mají přijít ještě dva američtí pivoti, což je přesně typ, který nám scházel. Máme i zkušeného rozehrávače a spoustu mladých kluků, kteří mohou po hřišti létat a vnášet do hry energii," vyhlíží Zachrla.

Vítá také pokračující spolupráci s trenérem Zoranem Helbichem. „Známe se nějakou dobu, ještě když jsem byl mladý, hráli jsme spolu za USK Praha. Jsem pod jeho vedením spokojený," dodává.