Házenkáře Brna a Lovosic čekají víkendové duely v netradiční dobu. Poprvé si jejich zápasy vybrala do přímého přenosu Česká televize. „Netěší nás, že hrajeme dopoledne obě utkání, ale týmy mají stejné podmínky," uvedl brněnský kouč Andrej Titkov.

Play off extraligy házené se hraje na tři vítězná utkání. Už v prvním duelu vidí brněnský hráč Jozef Hanták klíč k úspěchu. „Kdo vyhraje úvodní zápas, bude na koni. Druhý tým se v neděli ocitne v těžké pozici, protože půjde o pomyslný mečbol. Chceme jet do Lovosic za stavu 2:0 pro nás a dostat soupeře pod tlak," prohlásil s vírou udržení domácí neporazitelnosti.

utkání semifinále
11. dubna, 10.30:
KP Brno – Lovosice

12. dubna, 10.30:
KP Brno – Lovosice

18. dubna, 10.00:
Lovosice – KP Brno

19. dubna, 17.00:
Lovosice – KP Brno

22. dubna, 18.00:
KP Brno – Lovosice

Královo Pole už v sezoně na své palubovce odehrálo dvanáct zápasů, ani jednou neprohrálo. „O naší domácí síle víme a vědí o ní i všechny extraligové celky. Chceme ji udržet i v semifinále. Jde o základ k postupu," oznámil Hanták, jenž už získal titul s týmem Karviné a svými zkušenostmi nyní táhne Brňany. „Nezříkám se odpovědnosti, věřím si. V této chvíli to leží na nás zkušenějších," doplnil.

V semifinále však narazí na házenkáře Lovosic, kterým se v poslední době daří. Ve čtvrtfinále vyřadili favorizovanou Duklu. Tomu předcházel ještě zisk pohárového titulu. „Sérii rozhodnou maličkosti a momentální forma. Týmy se znají a měnit taktiku asi nebudou. Důležitou roli sehrají také gólmani. Spoléháme na Jirku Bavlnku, který nás v těžkých chvílích ve čtvrtfinále podržel výbornými zákroky," pochválil brněnskou jedničku trenér Titkov.

Letos ve vzájemných zápasech dominují domácí týmy. „Čekají nás vyrovnané duely. Může nám v nich pomoct širší kádr a větší variabilita, zvlášť v obraně," doufal Titkov.

Hanták naopak upozornil na silné stránky soupeře. „Jejich přednost je rychlý přechod do protiútoku. Musíme se koncentrovat na útoky, zbytečně neztrácet balony a zodpovědně se vracet dozadu. Jedině tak vyhrajeme," oznámila brněnská levá spojka.

O postupujícím do finále ze série mezi Královým Polem a Lovosicemi se rozhodne nejpozději 22. dubna v Brně.

ADAM HAVEL