Jen druhý set znamenal pro volejbalistky Králova Pole mírnou komplikaci v cestě za vítězstvím 3:0 nad Niederösterreich Post Vídeň v prvním kole Vyzývacího poháru. Nadějně rozehraný dvojzápas mohou Brňanky potvrdit postupem v odvetě, která je na programu 11. ledna.

Domácí hráčky se výrazně zapotily pouze ve druhé sadě, ve které Vídeň vedla už 20:16, nakonec ale prohrála 22:25. „Toho setu si cením. Třikrát jsme v něm prohrávali. Hodnotu má i třetí, protože jsme nepolevili. Několikrát jsme v sezoně vedli 2:0 a byly z toho tie-breaky," připomněl brněnský trenér Marek Rojko.

Jeho svěřenky zvládly vstup do evropského poháru po slabších výsledcích v domácí extralize, kde třikrát v řadě prohrály. „Zlepšily jsme věci, které se nám v předešlých utkáních nedařily. Zápas jsme měly ve svých rukách, mám z něj dobrý pocit," radovala se americká blokařka Králova Pole Amanda Brownová.

Nejvíc se v domácím dresu dařilo Slovence Erice Salanciové s devatenácti body. „Hráčky byly už na tréninku uvolněnější. Zápas měl tempo, každá si odehrála svoje. Bylo to odpracované, tak jak to má vypadat," těšilo Rojka.

Smutný návrat na brněnskou palubovku naopak prožila Šárka Melichárková, která do Vídně odešla v létě právě z Králova Pole. „Je to hořké. Čekala jsme vyrovnanější zápas. Myslela jsem, že se budeme o každý set bít aspoň v koncovce. Držely jsme se první dvě sady, ale právě v závěru se nám nedařilo dělat body a tím utkání nějak otočit," mrzelo českou reprezentantku.

Brňanky potřebují k postupu v odvetě získat ještě aspoň bod.

KP Brno - Vídeň 3:0

Sety: 19, 22, 17. Rozhodčí: Sajabašjan (Bul.) a Moulaová (Řec.). Čas: 81 minut. Diváci: 270.

Sestava a body Brna: Salanciová 19, Měrková 16, Brownová 8, Kopáčová 3, Nwaezeová 5, Koseková 1, libero Doležalová – Suchá 5, Vaňková. Trenér: Rojko.