Tenkrát však oba duely ve skupině prohrály. „Do Miškolce od nás loni odešla Terka Pecková, dostala skoro dvojnásobnou nabídku. Jde o celek, který je finančně výš. Myslím, že soupeř sestaví kádr kvalitou mezi Euroligou a EuroCupem,“ odhadoval předseda KP Brno Richard Foltýn.

Před rokem ho při své závodní derniéře porazil evropský šampion ve středním triatlonu Filip Ospalý, letos už se Petr Soukup dočkal vítězství. Třetí ročník PálavaRace v okolí Nových Mlýnů vyhrál s náskokem téměř tří a půl minuty před Karlem Zadákem.
Teplo a vítr. "Peklu" na Pálavě vládli Soukup a Kotopulu

Další dva soupeři brněnského celku zatím zůstávají neznámí. Prvního pošle do EuroCupu neúspěch v kvalifikaci o Euroligu a do skupiny G přibudou ke Králově Poli buď italské Benátky, nebo lotyšská Riga. „Pro Euroligu uděláme v kvalifikaci maximum. V Brně se nám líbilo, ale rádi se tam podíváme jindy. Proti Rize jsme asi mírný favorit,“ přemítala manažerka italského klubu Roberta Meneghelová na losování evropských soutěží v Mnichově.

Utkání ve skupině24. 10., 18.30: Miškolc – Královo Pole
31. 10., 18.00: KP Brno – Benátky/Riga
7. 11., 18.00: KP Brno – Nantes/Lutych
28. 11., 18.30: KP Brno – Miškolc
5. 12., 20.30: Benátky/Riga – KP Brno
13. 12., 21.30: Nantes/Lutych – KP Brno


Brněnský tým touží spíš po Rize. S Benátkami se utkal minulý rok a dvakrát s ním ve skupině prohrál. „V pobaltských zemích jsme ještě nikdy nebyli, navíc je v nich basketbal populární. Benátky jsou nehratelný soupeř na euroligové úrovni,“ přiznal Foltýn.

Posledním soupeřem ve skupině se stane vítěz kvalifikace o EuroCup a bude to francouzské Nantes či belgický Lutych. „Přeji si Nantes. Královo Pole se může poprvé v novodobé historii konfrontovat s francouzským basketbalem. Ve Francii můžeme navíc mít částečně domácí prostředí, protože kousek od Nantes se nachází město Rennes, které má s Brnem družbu. Každý rok tam jezdíme se staršími žákyněmi na turnaj a místní lidé řekli, že pokud narazíme na Nantes, přijedou nás podpořit,“ prohlásil šéf KP Brno.

Královo Pole vstoupí do EuroCupu 24. října venku proti Miškolci. Zbývající soupeře se ale dozví jen dvanáct dní před startem soutěže. „Do poslední chvíle nevíme, na koho se máme připravit. Jde o noční můru z finančních, logistických a organizačních důvodů. Zkusíme nastavit za cíl postup, ale bude to těžké. Tvrdí se, že naše skupina bude nejvyrovnanější,“ řekl Foltýn.

Na snímku Boulová a Suchá. Ilustrační foto.
V Evropě o soutěž níž. Královo Pole navíc počítá ztráty