Premiérový start v dresu Králova Pole si připsala Sabina Oroszová. „ Za šest dní, co jsem pohromadě s novým trenérem a spoluhráčkami, jsme udělali obrovský pokrok. Jen škoda, že chyběla pověstná třešnička na dortu v podobě výhry. Prohra mrzí, ale progres je nyní důležitější než výsledek,“ líčila slovenská reprezentantka a zároveň i kapitánka národního týmu.
Na jih Moravy dorazila z Krakova, kde nedostávala prostor, jaký si představovala. „Chvíli mi trvalo, než jsem se rozehrála, protože v Polsku jsem si zvykla zhruba na deset minut za zápas, ale proti Nantes jsem zastávala důležitější úlohu,“ pochvalovala si Oroszová.

Právě po větším vytížení prahla, proto dala prestižní polské lize sbohem. „Pro mě šlo o zajímavou nabídku od Brna, protože znám trenéra Martina Pospíšila a vím, jaký basketbal preferuje. Královo Pole vnímám jako značku v České republice,“ sdělila pivotka.

Jak už zmínila, tak hlavní roli v příchodu hrál kouč Pospíšil. „Ještě jsme se nebavili o konkrétní roli, ale známe se navzájem. Co uzná za vhodné, že pro mě bude nejlepší, tak odehraji. Říkal mi, že ode mě potřebuje, abych zastávala důležitou roli pod košem. Ví, jak mě má využít, takže herní signály mi přizpůsobí,“ libovala si pětadvacetiletá hráčka.
Do konce roku KP Brno s Oroszovou čeká už jen jedno soutěžní utkání v neděli od pěti hodin odpoledne venku proti Strakonicím.

Basketbalový duel Nantes proti Královu Poli.
Královo Pole sahalo po senzačním vítězství. Přišlo o něj vteřinu před koncem

Družba s Rennes
Osm let jezdí basketbalistky Králova Pole kategorie U15 na prestižní mezinárodní turnaj do Rennes, partnerským městem Brna. Letos se královopolankám podařilo triumfovat. Po šestnácti letech opanoval turnaj jiný než francouzský tým. „Brno bylo fantastické a zaslouženě triumfovalo,“ uvedla Alena Boučková, překladatelka, která žije v Rennes a dodatkově vyučuje v zemi galského kohouta českou historii. Celek z jihu Moravy si vybudoval ve Francii skvělé vztahy. Na jeho duel v EuroCupu v sousedním Nantes se chystal primátor Rennes i rodiny, kde byly Brňanky ubytované při konání turnaje, ale nakonec kvůli bezpečnosti nedorazili.