Minulý rok po dobrém startu přišla série tří proher v řadě a Brno se nakonec těsně nedostalo do play off, když obsadilo osmou příčku. „Podobně jsme na tom byli i v předminulé sezoně. Žádného strašáka ale nevnímám. Nemám strach, že se nám druhá polovina extraligy nepovede," zahání podobný scénář levá brněnská spojka Jan Hubáček.

Královopolané v předešlém kole porazili i dosud vedoucí Zubří a zdá se, že chytli dobrou formu. „Postupně se lepšíme. Hru jsme oproti minulému roku rozložili mezi víc hráčů. V nějaké euforii ale rozhodně nejsme. Spoléhat na to, že máme nahráno, vůbec nesmíme," varuje pětadvacetiletý Hubáček.

Nejvyšší mužská soutěž je prozatím nezvykle vyrovnaná. Brňané okupují třetí pozici, na první Zubří ztrácejí dva body a na osmé Hranice mají náskok pouhých čtyř. „Každý může porazit každého. Nás třeba nepříjemně potrápil předposlední Zlín. Mistrovská Plzeň, která má stejně bodů jako Zubří, prohrála dřív v Lovosicích, kde předtím zvítězila desátá Litovel," poukazuje na nevyzpytatelnost extraligových soubojů loňský nejlepší brněnský střelec.

Další krok k přiblížení vysněnému play off mohou házenkáři KP udělat v neděli od půl jedenácté dopoledne, kdy hostí Hranice.